ROMSICS LÁSZLÓ și spumantele ungurești
Romsics László este, fără nici un dubiu, cel mai experimentat specialist in vinuri din Ungaria. Academician internațional de vinuri, ar fi angajat cu drag de oricare dintre producătorii de top din lume, publică cu regularitate articole în revista internațională Decanter.
Marți, 15 decembrie, de la orele 19 la Intitutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti (str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr 8.) Romsics László va fi invitatul ultimei degustări din acest an. Oenologul șef al cramei cu renume internațională Törley va prezenta spumante ungurești. Sloganul lui: vinul trebuie povestit inteligibil și nu mistificat.
„Cu multă diligență și perseverență am reușit să produc vinuri spumante mai excelente decât cele cunoscute azi din Champagnei” – scria în 1882 József TÖRLEY, când a decis să își fructifice și în Ungaria cunoștințele acumulate în Reims. A găsit plantații de vie cu teroirul asemănător celui din Champagne în zona localității Etyek, la Budafok crame săpate în calcar, cu temperatura constantă, atât de necesară pentru producerea spumantelor de bună calitate, echivalente cu cele din zona de naștere a spumantelor. Fabrica a fost utilată de specialiști francezi, iar șeful de producție fiind francezul Louis François.
Spumante prezentate:
Törley Gála – refermentare în cisternă
Törley Fortuna – metoda Asti
Hungária extra dry – transvasée
François rosé brut – refermentare în sticlă
Sauska, Tokaj, Extra brut rose
Patrícius Tokaji Hárslevelű
Kreinbacher Prestige Brut
Prezentarea va fi susținută de către:
Romsics László, Academician de vin și Péntek István, sommelier.
Preţul de 40 RON include volumul de degustare a spumantelor şi gustările.
Locurile sunt limitate la 40 de persoane. Acestia asteapta înscrierile până cel târziu luni, 14 decembrie ora 16, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro
Recent Comments