Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

căutări, Google 2024
Filme, seriale, rețete sau târguri de Crăciun… care au fost cele mai populare în căutările acestui an? ___ Ca de fiecare dată în decembrie, Google prezintă listele cu cele mai populare (trending) căutări ale românilor în anul care tocmai se încheie. Acestea indică subiectele și oamenii care au generat cel ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

România, o țară bună pentru investițiile din afară

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

România rămâne un amplasament atractiv pentru investitorii germani

 

money-investments

Sursa: http://marinersgalaxy.com/

Camerele de Comerț bilaterale germane din străinătate (AHK) din Europa Centrală și de Est au realizat și în acest an un chestionar comun, din care reies situația economică, condițiile investiționale și așteptările investitorilor din fiecare țară în parte. Chestionarul actual arată că firmele germane au în continuare încredere în România ca amplasament investițional și privesc încrezătoare spre viitor, ceea ce parțial poate fi determinat și de noul Guvern, care și-a început activitatea în 2015. Încrederea în acest guvern a crescut și o dată cu ea speranța că vor fi luate acele măsuri necesare pentru continuarea reformelor.

Evaluarea situației economice actuale și perspectivele pentru economia românească, dar și situația și așteptările în ce privește propria afacere din branșa respectivă a înregistrat îmbunătățiri față de anul anterior. România se situează peste media țărilor din Europa Centrală și de Est (ECE). 30% (2015: 15%) dintre firmele chestionate apreciază situația economică actuală ca fiind mai bună decât în 2015, pentru 56% situația este neschimbată. Chiar dacă în aprecierea perspectivelor economice pentru anul în curs față de anul trecut România se situează peste celelalte țări din ECE, numărul celor care văd perspective mai bune a scăzut ușor la 49% (2015: 56%).

În ce privește situația companiei, pentru anul în curs estimările sunt pozitive. Numărul celor chestionați, care apreciază situația ca fiind bună se situează la 50% (2015: 54%), iar 61% din companii sunt de părere că situația lor se va îmbunătăți în acest an (2015: 75%). Astfel, și aici România depășește media țărilor din ECE, chiar dacă valorile au coborât ușor sub cele de anul trecut. Aproape jumătate din companiile chestionate (44%) vede o îmbunătățire a situației conjuncturale a branșei lor în 2016 față de anul trecut, 13% văd o înrăutățire.

Condițiile-cadru economice au consemnat unele îmbunătățiri, dar există și domenii care necesită încă îmbunătățiri considerabile, conform actualului chestionar. Mai ales în ce privește combaterea corupției, România a înregistrat în ultimii doi ani progrese considerabile, care se văd și din aprecierile firmelor. În afară de asta scăderile unor impozite au dus la o apreciere mai bună a nivelului de impozitare.

Ca în majoritatea țărilor din regiune, și companiile din România sunt nemulțumite de siguranța juridică, de administrația fiscală și în general de administrația publică, dar și infrastructura din România este de câțiva ani o piedică în calea investițiilor. În ce privește disponibilitatea forței de muncă multe companii se plâng de lipsa personalului calificat.

Chiar dacă numeroase companii cu capital german sunt încă nemulțumite de anumiți factori economici, totuși majoritatea acestor companii ar alege din nou România ca amplasament investițional. La întrebarea dacă ar alege tot țara noastră pentru investiții, 91% din participanții la chestionar au răspuns cu „da”.

Chestionarul a fost realizat în perioada 1 februarie – 1 martie 2016. Au participat 105 companii cu participare germană la capital, active în România, din care 70% fac parte dintr-un concern sau un grup de firme. 83% din aceste companii au sediul central în Germania, 7% în Austria, 10% în România.

Alte articole:

http://www.drinkfood.ro/2016/08/02/sectorul-agricol-si-imm-urile-primesc-noi-finantari-de-15-mil-de-euro/

http://topwines.ro/scoala-pentru-toti/

http://www.drinkfood.ro/2016/08/01/ostrovul-fericitilor-si-fericitii-din-ostrov/

http://www.drinkfood.ro/2016/08/01/regina-ana-a-murit/

http://www.drinkfood.ro/2016/08/01/retetele-drinkfood-ro-pui-oriental/

http://www.drinkfood.ro/2016/08/01/tombola-bife-sim-2016-te-ajuta-sa-ti-promovezi-produsele/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation