Desigur ca dupa o prealabila pauza, revenim cu O NOUA RETETA DRINKFOOD.ro, un fel de mancare super delicios, o mancare, sa stiti, castigata cu greu de francezi intr-o batalie de la Marengo intre cei dintai si austrieci – vorbim despre bucatarul lui Napoleon Bonaparte, care vazand ca preparatul nu continea si unt, l-a inlocuit cu untdelemn!
Hai totusi mai intai sa facem o scurta introducere in cum ne dam seama daca o pasare e sanatoasa si tanara. Indiferent de stadiul in care se afla, ea trebuie sa aiba picioarele lustruite si genunchii nodurosi, iar pintenul sa fie mic si scrurt.
POFTA BUNA!
Pasul 1: ca veni vorba de untdelemn, este chiar primul pas pe care trebuie sa-l faceti, respectiv infierbantati cele 5 linguri de untdelemn, impreuna cu putin usturoi maruntit, piper si sare. Usor asaza puiul in cratita, dupa ce l-ai taiat, apoi amesteca-le o jumatate de ora pana ce s-a rumenit
Pasul 2: in paralel cu pasul anterior, trebuie sa fierbi si un pahar de vin alb cu ceapa, usturoi maruntit, patrunjel, ciuperci – si ele tot marunte – piper, dar si zeama de carne + adaugand si doua linguri de untdelemn in puiul rumenit.
Pasul 3: acuma doar torni peste partile de pui sosul
Alte articole pe aceeasi tema:
http://www.drinkfood.ro/2016/09/19/retetele-drinkfood-ro-porc-cu-sos-robert/
Recent Comments