Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională  (21 și 22 septembrie, intrarea liberă) În weekendul 21 și 22 septembrie 2019 continuăm seria de conferințe pluridisciplinare, cu scopul de a contura, în baza opiniilor specialiștilor din mai multe domenii conexe, care e identitatea gastronomică națională (parte a brandului de țară) şi care ar ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Pe Plaiul Silagiului, iese vinul Dorului(Husarciuc)!

FILOZOFIA VINULUI, (DE) PE DEALU DORULUI

UN VIN-SURPRIZĂ, AȘA CUM L-A DENUMIT CHIAR PROPRIETARUL
Un vin-surpriză, așa l-a numit proprietarul, Doru Husarciuc. Și nu a greșit. Pentru că, la el părea să se aplice proverbul: de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Dar Dumnezeu a vrut să fie, chiar așa, din nimic. Vreau să spun, cu aceste cuvinte, că nimic nu predispunea, nici (sau mai ales!) terroir-ul, la un asemenea vin, artizanal & meșteșugit, în final remarcabil calitativ. Nu existau premise. Și totuși, unde dă Domnul – și mâna meșterește, pritocește (cu un cuvânt chiar din tehnologia și filozofia vinului), iată că se poate. Dumnezeu nu doarme, lucrează. Și lucrează chiar prin vin. Dacă nu vă place Dumnezeu (mie îmi place!), atunci NATURA. Fiindcă și natura este parte integrantă din Dumnezeu.
FILOZOFIA-VINULUI-1
Vin-surpriză, reiau sintagma inițială (fiindcă e binevenită), apărut din neant. Din nimic. De unde nu exista, practic, nici o speranță, nici un antecedent. Și acest vin a înhățat, fără nicio teamă, medalia de aur la competitia “rosilor”.

Spuneam, cândva, și pe bună dreptate, Doru Husarciuc si-a semnalizat, încă de pe mapa de prezentare, brandul:
DEALUL DORULUI, o filozofie simplă, în care via are, cu adevărat, suflet, iar vinul dobândește cel mai de preț bun: calitate.
Iar acest presentiment n-a fost întâmplător, căci mai târziu el a rodit, și încă nu oricum, ci amplu.
Povestea se poate spune și așa, la marginea simplității: la început, la începutul începuturilor, Doru Husarciuc a făcut primul vin bun. Aproape că nici nu ne mai aducem aminte care. A fost el RIESLING, MUSCAT OTTONEL sau BURGUND? Aproape că nici nu mai contează: memoria este indistinctă. Lucrul se pierde în illo temporae. Apoi, Doru Husarciuc a recidivat. El a făcut al doilea vin bun. Și i-a plăcut. A fost empatic cu acel lucru. Și a semnat și al treilea vin bun. De aici, încolo – totul ar putea deveni istorie. Una recentă – și îngrozitor de simplă.
Podgoria Dealul Dorului din Câmpia Banatului, a fost locul unde s-a înfăptuit acest lucru.

FILOZOFIA-VINULUI-2

ROSE. E VREMEA ROSELOR CARE TRĂIESC. ÎN ETERNITATE

ROSÉ, sec, 14 %, 2013
Structura si complexitatea acestui vin – din struguri de Cabernet Sauvignon, se datorează exclusiv influenței terroir-ului, făcându-ul unic în felul său.

De ce, dar de ce CABERNET SAUVINGON? Fiindcă e REGELA VINURILOR. Fiindcă este PUTERNIC. Fiindcă pare a fi valoare sigură, garantată. Și decantată J.
Culoarea atractivă roz – somon, aromele explozive de cireșe și de fructe de pădure definesc acest vin. Sclipește, o, da, acest vin, precum sclipește somoteiul prin apele (limpezite, uneori) de Dunăre.
Și buchetul, buchetul împletește gustul malversativ al cireșelor cu gustul sălbatic/sauvage al fructelor de pădure.

Temperatura: păstrare: 13°C, servire 10-12oC.
Se poate servi ca aperitiv, inainte de masa.
Vezi aici alte sortimente, mai departe, de vin rose de la Dealul Dorului.

FILOZOFIA-VINULUI-3

ROSE, DEMISEC. 12,5%, 2014
Rosé din struguri de Cabernet Sauvignon, cu aspectul său limpede, culoare rosé intensă, cu arome de fructe proaspete, un vin ușor care se potrivește cel mai bine și sintagmei: „La vie en rosé!” Un vin pe care, cu ușurință, poți și să îl asociezi cu orice fel de preparat culinar. Foarte apreciat la VINOFEST, Vrsac, Serbia, unde a câștigat medalia de bronz, și la VINVEST, Timișoara. Temperatura: păstrare: 13°C, servire 10-12
°C.

Calitatea cea prețioasă a acestui vin este că este și foarte băubil. Cele 12 grade (în volum) alcoolice fac ca el să fie extrem de accesibil: și digerabil, genul de vin de cursă lungă, pe care îl cinstește cu mulți prieteni la masă. El este un vin celebrat și (mai cu seamă) de femei, datorită culorii minunat-festive. Femeile simt, cu fiecare strop, că beau cel mai fin elixir din trandafiri.

Și, nu în cele din urmă, se manifestă prin destinul său parfumat: tot femeile sunt cele care îl mai cer, încântate de rafinamentul – în primă instanță – al nasului său. Dar, de asta, au ceva de spus și bărbații.

Fiindcă nasul îi încântă, efectiv, și pe ei, degustători (poate) mai exigenți.

 

Echipa de degustare RABBIT MEDIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation