Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

OIE anunță România liberă de pestă porcină!

Este oficial! Romania este libera de pesta porcina! In urma cu cateva zile, Organizatia Internationala pentru Sanatate Animala (OIE) tocmai a anuntat, cu doar putin timp inainte de inceperea evenimentului de anul acesta la Paris, ca numele ei a fost introdus, in mod oficial,  alaturi de celalate nume ale tarilor fara pestă porcină clasică. Totodata, Asociatia Romana a Carnii a fost prima care a preluat acest anunt de la OIE si multumeste acestora pentru decizia luata:

„Asociaţia Română a Cărnii apreciază şi felicită pe preşedintele  ANSVSA dr. Geronimo Brănescu şi echipa sa, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în ultimii 10 ani, în a demonstra forurilor internaţionale că  România este o ţară liberă de pestă porcină clasică”, spune comunicatul.

De ce este important acest anunt? Pentru ca, introducerea Romaniei pe lista oficiala a tarilor fara pestă porcină clasică da posibilitatea tarii noastre sa-si implementeze Programul „Carne de porc din fermele românești”, despre care a tot vorbit Ministrul Agriculturii, Petre Daea. Acesta a comunicat deja acest lucru la Bruxelles.

“Programul de sprijin pentru carne de porc va ieşi cât de curând. Cel ce vă vorbeşte nu face promisiuni. Eu trebuie să pun în aplicare un program de guvernare şi o fac urmărind minut de minut ce se întâmplă”, a mentionat Daea, la Conferinţa Naţională a Agricultorilor 2017 organizată anual de LAPAR.

De asemenea, un alt avantaj este ca, impreuna cu aceasta declaratie a OIE, exista o posibilitate mare ca sa fie eliminate restrictiile exportururilor de carne de porc pe pieţele mai importante, precum: SUA, Canada, Mexic, Japonia si Coreea.

Programul “Carne de porc din fermele româneşti” ar trebui sa fie introdus intre anii 2017 – 2020 si are un buget total de 446 de milioane de euro. In anul 2017 crescătorii de porci vor avea ajutoare de stat in valoare de 86 de milioane de euro de la stat, cu conditia respectarii în dispozitiilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii.

Alte articole despre agricultura:

http://agricult.ro/2017/05/24/tocmai-ce-au-fost-virati-3-000-euro-in-conturile-producatorilor-de-rosii/

http://agricult.ro/2017/05/14/subventii-pentru-oierii-care-vand-lana/

http://agricult.ro/2017/05/03/de-azi-poti-incepe-depunerea-proiectelor-din-14-masuri-de-finantare-din-agricultura/

http://agricult.ro/2017/04/27/avanpremiera-agriplanta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation