Si iata si ultimele 4 dezavantaje pe care noi le-am considerat cele mai importante din cele 10 facute pana acuma (Vezi AICI si AICI cele doua articole anterioare).
- De la sevraj, la migrene
Pe langa faptul ca bautul cafelei creeaza dependenta si sevraj, cei de la centrul Johns Hopkins au mai ajuns la concluzia că sevrajul venit de la cofeina creeaza si migrene, oboseală, insomnie și dificultăți de concentrare.
- Tot sevrajul ne face cazuri: prelungeste depresia!
Ciudat sau nu, anumite persoane ajung sa fie deprimate si manifesta atitudine ca si cum ar avea o gripa, in momentul in care intra in sevraj. De altfel, anxietatea este si ea prezenta si apare la cei care nu mai beau deodata la fel de multa cafea ca inainte.
- Promoveaza leneveala!
In urma cu un an, la Universitaty of British Columbia a fost realizat un studiu pe o rozătoare, care a dovedit ca consumul ridicat de cafea consum ridicat ne face mai lenesi, oamenii muncesc mai putin cand muncesc.
- Risc de osteoporoză
Singurul avantaj pe care il vom mentiona aici este ca ea poate sa nu creasca daca consumam corespunzator calciu și vitamina D, dar si in cauzl in care nu mai bem atat de multa cafea, cam 300 mg de cofeină pe zi ar fi recomandat.
Alte articole pe aceeasi tema:
http://www.drinkfood.ro/2016/09/01/lifestyle-cafeaua-ne-face-irationali-si-agitati/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/31/lifestyle-dezavantajele-consumului-de-cafea/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/17/lifestyle-shiatsu-tehnica-minune-studii-si-noi-descoperiri-video/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/16/lifestyle-shiatsu-auto-masajul-care-te-scapa-de-insomnii/
Recent Comments