Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

cooperativa “Țara Mea”, a livrat o tonă de caviar românesc, începe să crească creveți în fabrica din Timișoara, caviar made in România
După programul pornit în vara anului 2022 în parteneriat cu Carrefour - “Pește de la Marea Neagră”, Cooperativa Agricolă Integrată “Țara Mea” face încă un pas înainte pentru dezvoltarea pieței de pește autohton și își extinde portofoliul cu cea mai mare fermă piscicolă și fabrică de procesare din România. Cu ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
experimente de vacanta, greek ammouliani
GREEK AMMOULIANI O INSULĂ DE DESCOPERIT  Dacă ZORBA THE GREEK e mult mai la sud, aici, în Thesalia, este/există Ammouliani. E O OAZĂ de autenticitate și o nesperată DOZĂ de Grecie arhaică. Conține, într-o pastilă, istoria Greciei din ultima sută de ani. Grecia cum a fost ea, Grecia izgonită din ...
Read More

Ingenio si Illico, doua soiuri de grau performante de la ALCEDO

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
a905735a-bc93-4e60-89dc-edad73b15d81

Illico; Sursa foto: alcedoltd.ro

ALCEDO a mai recomandat o data fermierilor sa cumpere cele doua soiuri de grau, si anume, Ingenio si Illico. Asta pentru ca au confirmat, inca de la testarea din productie, atat calitativ cat si cantitativ. Prin urmare, ALCEDO s-a gandit sa va arate cele doua soiuri de grau din aceasta perioada si cultivate in toamna de multi fermieri, atat pentru loturi semincere, cat si pentru consum. Aceste doua soiuri ce apartin companiei Syngenta, comercializate de catre ALCEDO, si care in ciuda conditiilor meteo instabile din ultimele saptamani, culturile de grau arata foarte bine. Fermierii au efectuat tratamente fitosanitare, combatand astfel buruienile, bolile, dar si daunatorii. Culturile sunt viguroase si sanatoase, si au avut un comportament foarte bun in ceea ce priveste capacitatea de infratire, dar si toleranta ridicata la anumite boli. Dupa cum arata in prezent culturile, cu siguranta Ingenio si Illico vor oferi si anul acesta productii foarte bune. Crezand ca aceste informatii, dar si imaginile v-au dovedit calitatea produselor, si cu siguranta ALCEDO va mai reveni si cu alte detalii in privinta acestora. 

 

58ebefbc-4193-47f6-a63d-3669c245ebd8

Ingenio; Sursa foto: alcedoltd.ro

 

Cateva caracteristici ale acestora:

 Soiul Illico:
-soi nearistat;
-aparitia spicului: semi-timpuriu (prima decada a lunii mai);
-talia plantelor: inaltime medie (90 cm);
-boabe de duritate medie;
-segment de panificatie: calitate medie;
-toleranta la inghet: medie (-15ºC fara strat de zapada si -20ºC cu strat de zapada, timp de 5 zile consecutiv);
-toleranta la cadere: buna- 6% din suprafata cultivata (fara regulator de crestere), in conditii pedoclimatice normale;
-toleranta la seceta: pentru un minim de productie are nevoie de 450l apa/ciclu de vegetatie (precipitatii distribuite uniform);
– raspunde bine la conditii intensive de tehnologie.

Toleranta la boli – Fainare (Erysiphe graminis): medie; Rugina bruna (Puccinia recondita): tolerant; Rugina Galbena (Puccinia striiformis): mediu tolerant; Fuzarioza spicelor (Fusarium): foarte tolerant; Septorioza (Septoria tritici): tolerant.
Indici de calitate – continut de proteina: 11,5-12,5%; energie: W cm2 70-120; potential de productie ridicat; MMB >40 g.
Recomandari tehnologice- zonare: densitate optima: 400-450 boabe germinabile/m2.

Soiul Ingenio:
-soi aristat;
-aparitia spicului: semi-timpuriu- prima decada a lunii mai;
-talia plantelor: inaltime medie (90 cm);
-boabe de duritate medie;
-productivitate stabila;
-toleranta la inghet: medie (-13ºC fara strat de zapada si -19ºC cu strat de zapada, timp de 5 zile consecutiv);
-toleranta la cadere: medie, 8% din suprafata cultivata (fara regulatori de crestere);
-toleranta la seceta: pentru un minim de productie are nevoie de 400 l apa/ciclu de vegetatie (precipitatii distribuite uniform).

Toleranta la boli – Fainare (Erysiphe graminis): tolerant; Rugina Galbena (Puccinia striiformis): tolerant; Rugina bruna (Puccinia recondita): mediu-tolerant; Fuzarioza spicelor (Fusarium): mediu-tolerant; Septorioza (Septoria tritici): mediu-tolerant.
Indici de calitate- continut de proteina: 12,5-13%; energie: W cm2 >120; potential de productie ridicat; MMB >50 g.
Recomandari tehnologice- zonare: densitate optima: 500 boabe germinabile/m2.

 

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2016/06/19/investitii-cu-bani-europeni-in-sectorul-pomicol/

http://agricult.ro/2016/06/18/deadline-ul-pentru-finalizarea-platilor-directe-a-fost-prelungit/

http://agricult.ro/2016/06/17/productia-mondiala-de-cereale-se-afla-in-crestere/

http://agricult.ro/2016/06/17/topsin-500-sc-solutia-potrivita-pentru-culturile-de-legume-plantatiile-de-pom-si-vita-de-vie/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation