Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

le manoir, vinuri franțuzești, arta gastronomiei
București, 14 mai 2025 Joi, 15 mai, Le Manoir propune publicului o dublă incursiune în universul vinurilor de prestigiu prin două evenimente speciale găzduite la Le Bistrot Français, în cadrul Club Epicurian – conceptul de club privat dedicat experiențelor gastronomice memorabile. De la un prânz cu aer provensal, în compania ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
EUROSEJUR/GRECIA/Ammouliani: SUNRISE VILLAS  La noutățile sezonului, trecem aceste vile!  Noutățile sezonului! SUNRISE VILLAS! Ele sunt niște vile de pe înălțimi, scăldate în soare de pe promontoriu. Din insula grecească Ammouliani. Le vizitaserăm cu ani în urmă, dar PE ATUNCI atunci erau în construcție! La această oră, ele sunt zâmbitoare, pe ...
Read More

Ingenio si Illico, doua soiuri de grau performante de la ALCEDO

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
a905735a-bc93-4e60-89dc-edad73b15d81

Illico; Sursa foto: alcedoltd.ro

ALCEDO a mai recomandat o data fermierilor sa cumpere cele doua soiuri de grau, si anume, Ingenio si Illico. Asta pentru ca au confirmat, inca de la testarea din productie, atat calitativ cat si cantitativ. Prin urmare, ALCEDO s-a gandit sa va arate cele doua soiuri de grau din aceasta perioada si cultivate in toamna de multi fermieri, atat pentru loturi semincere, cat si pentru consum. Aceste doua soiuri ce apartin companiei Syngenta, comercializate de catre ALCEDO, si care in ciuda conditiilor meteo instabile din ultimele saptamani, culturile de grau arata foarte bine. Fermierii au efectuat tratamente fitosanitare, combatand astfel buruienile, bolile, dar si daunatorii. Culturile sunt viguroase si sanatoase, si au avut un comportament foarte bun in ceea ce priveste capacitatea de infratire, dar si toleranta ridicata la anumite boli. Dupa cum arata in prezent culturile, cu siguranta Ingenio si Illico vor oferi si anul acesta productii foarte bune. Crezand ca aceste informatii, dar si imaginile v-au dovedit calitatea produselor, si cu siguranta ALCEDO va mai reveni si cu alte detalii in privinta acestora. 

 

58ebefbc-4193-47f6-a63d-3669c245ebd8

Ingenio; Sursa foto: alcedoltd.ro

 

Cateva caracteristici ale acestora:

 Soiul Illico:
-soi nearistat;
-aparitia spicului: semi-timpuriu (prima decada a lunii mai);
-talia plantelor: inaltime medie (90 cm);
-boabe de duritate medie;
-segment de panificatie: calitate medie;
-toleranta la inghet: medie (-15ºC fara strat de zapada si -20ºC cu strat de zapada, timp de 5 zile consecutiv);
-toleranta la cadere: buna- 6% din suprafata cultivata (fara regulator de crestere), in conditii pedoclimatice normale;
-toleranta la seceta: pentru un minim de productie are nevoie de 450l apa/ciclu de vegetatie (precipitatii distribuite uniform);
– raspunde bine la conditii intensive de tehnologie.

Toleranta la boli – Fainare (Erysiphe graminis): medie; Rugina bruna (Puccinia recondita): tolerant; Rugina Galbena (Puccinia striiformis): mediu tolerant; Fuzarioza spicelor (Fusarium): foarte tolerant; Septorioza (Septoria tritici): tolerant.
Indici de calitate – continut de proteina: 11,5-12,5%; energie: W cm2 70-120; potential de productie ridicat; MMB >40 g.
Recomandari tehnologice- zonare: densitate optima: 400-450 boabe germinabile/m2.

Soiul Ingenio:
-soi aristat;
-aparitia spicului: semi-timpuriu- prima decada a lunii mai;
-talia plantelor: inaltime medie (90 cm);
-boabe de duritate medie;
-productivitate stabila;
-toleranta la inghet: medie (-13ºC fara strat de zapada si -19ºC cu strat de zapada, timp de 5 zile consecutiv);
-toleranta la cadere: medie, 8% din suprafata cultivata (fara regulatori de crestere);
-toleranta la seceta: pentru un minim de productie are nevoie de 400 l apa/ciclu de vegetatie (precipitatii distribuite uniform).

Toleranta la boli – Fainare (Erysiphe graminis): tolerant; Rugina Galbena (Puccinia striiformis): tolerant; Rugina bruna (Puccinia recondita): mediu-tolerant; Fuzarioza spicelor (Fusarium): mediu-tolerant; Septorioza (Septoria tritici): mediu-tolerant.
Indici de calitate- continut de proteina: 12,5-13%; energie: W cm2 >120; potential de productie ridicat; MMB >50 g.
Recomandari tehnologice- zonare: densitate optima: 500 boabe germinabile/m2.

 

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2016/06/19/investitii-cu-bani-europeni-in-sectorul-pomicol/

http://agricult.ro/2016/06/18/deadline-ul-pentru-finalizarea-platilor-directe-a-fost-prelungit/

http://agricult.ro/2016/06/17/productia-mondiala-de-cereale-se-afla-in-crestere/

http://agricult.ro/2016/06/17/topsin-500-sc-solutia-potrivita-pentru-culturile-de-legume-plantatiile-de-pom-si-vita-de-vie/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation