Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Ingenio si Illico, doua soiuri de grau performante de la ALCEDO

a905735a-bc93-4e60-89dc-edad73b15d81

Illico; Sursa foto: alcedoltd.ro

ALCEDO a mai recomandat o data fermierilor sa cumpere cele doua soiuri de grau, si anume, Ingenio si Illico. Asta pentru ca au confirmat, inca de la testarea din productie, atat calitativ cat si cantitativ. Prin urmare, ALCEDO s-a gandit sa va arate cele doua soiuri de grau din aceasta perioada si cultivate in toamna de multi fermieri, atat pentru loturi semincere, cat si pentru consum. Aceste doua soiuri ce apartin companiei Syngenta, comercializate de catre ALCEDO, si care in ciuda conditiilor meteo instabile din ultimele saptamani, culturile de grau arata foarte bine. Fermierii au efectuat tratamente fitosanitare, combatand astfel buruienile, bolile, dar si daunatorii. Culturile sunt viguroase si sanatoase, si au avut un comportament foarte bun in ceea ce priveste capacitatea de infratire, dar si toleranta ridicata la anumite boli. Dupa cum arata in prezent culturile, cu siguranta Ingenio si Illico vor oferi si anul acesta productii foarte bune. Crezand ca aceste informatii, dar si imaginile v-au dovedit calitatea produselor, si cu siguranta ALCEDO va mai reveni si cu alte detalii in privinta acestora. 

 

58ebefbc-4193-47f6-a63d-3669c245ebd8

Ingenio; Sursa foto: alcedoltd.ro

 

Cateva caracteristici ale acestora:

 Soiul Illico:
-soi nearistat;
-aparitia spicului: semi-timpuriu (prima decada a lunii mai);
-talia plantelor: inaltime medie (90 cm);
-boabe de duritate medie;
-segment de panificatie: calitate medie;
-toleranta la inghet: medie (-15ºC fara strat de zapada si -20ºC cu strat de zapada, timp de 5 zile consecutiv);
-toleranta la cadere: buna- 6% din suprafata cultivata (fara regulator de crestere), in conditii pedoclimatice normale;
-toleranta la seceta: pentru un minim de productie are nevoie de 450l apa/ciclu de vegetatie (precipitatii distribuite uniform);
– raspunde bine la conditii intensive de tehnologie.

Toleranta la boli – Fainare (Erysiphe graminis): medie; Rugina bruna (Puccinia recondita): tolerant; Rugina Galbena (Puccinia striiformis): mediu tolerant; Fuzarioza spicelor (Fusarium): foarte tolerant; Septorioza (Septoria tritici): tolerant.
Indici de calitate – continut de proteina: 11,5-12,5%; energie: W cm2 70-120; potential de productie ridicat; MMB >40 g.
Recomandari tehnologice- zonare: densitate optima: 400-450 boabe germinabile/m2.

Soiul Ingenio:
-soi aristat;
-aparitia spicului: semi-timpuriu- prima decada a lunii mai;
-talia plantelor: inaltime medie (90 cm);
-boabe de duritate medie;
-productivitate stabila;
-toleranta la inghet: medie (-13ºC fara strat de zapada si -19ºC cu strat de zapada, timp de 5 zile consecutiv);
-toleranta la cadere: medie, 8% din suprafata cultivata (fara regulatori de crestere);
-toleranta la seceta: pentru un minim de productie are nevoie de 400 l apa/ciclu de vegetatie (precipitatii distribuite uniform).

Toleranta la boli – Fainare (Erysiphe graminis): tolerant; Rugina Galbena (Puccinia striiformis): tolerant; Rugina bruna (Puccinia recondita): mediu-tolerant; Fuzarioza spicelor (Fusarium): mediu-tolerant; Septorioza (Septoria tritici): mediu-tolerant.
Indici de calitate- continut de proteina: 12,5-13%; energie: W cm2 >120; potential de productie ridicat; MMB >50 g.
Recomandari tehnologice- zonare: densitate optima: 500 boabe germinabile/m2.

 

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2016/06/19/investitii-cu-bani-europeni-in-sectorul-pomicol/

http://agricult.ro/2016/06/18/deadline-ul-pentru-finalizarea-platilor-directe-a-fost-prelungit/

http://agricult.ro/2016/06/17/productia-mondiala-de-cereale-se-afla-in-crestere/

http://agricult.ro/2016/06/17/topsin-500-sc-solutia-potrivita-pentru-culturile-de-legume-plantatiile-de-pom-si-vita-de-vie/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation