Un produs foarte important din industria alimentara peste care nu puteam trece fara sa vorbesc despre el a primit o prezentare frumoasa la Târgul Natural & Organic Products Europe, de la Londra. Evenimentul a avut loc în perioada 22-23 aprilie. Fructonată se numeste, de fapt, singurul produs realizat astfel pentru conservarea fructelor prin concentrare la temperatură sub 42°C, fără pasteurizare finală. Sanatate curata, ce pot sa spun!
Orădeanca Simona Bişboacă (38 de ani) care este inginer în industria alimentară şi cercetător, a ajuns foarte cunoscuta dupa ce a descoperit elixirului tinereţii- Antioxivita, un extract din sâmburi şi pieliţe de struguri cu un continut ridicat de antioxidanţi. O noutate pentru noi. Se ascunde, totusi, o munca asidua in spate, 7 ani continuu de cautare si testare, modernizat utilaje şi perfectionat metoda de lucru a dus la succesul ei pe piata din lume, a unui produs care nu se fabrica nicaieri altundeva.
“Din 2011 am început să testăm o nouă tehnologie de procesare a fructelor, într-un mod cât mai blând, pentru a menţine bunătatea fructelor la borcan. Am pornit de la idea de ce trebuie fiartă sau pasteurizată dulceaţa dacă ştim că peste 60 grade se distrug vitaminele, enzimele şi tot ce e mai bun din fructe? Am mers pe conservarea fructelor prin procesarea la temperaură de sub 42 grade, să fie raw sau crude, dar să aibă un termen de conservare îndelungat, la temperatură ambientală. Asa a apărut fructonata”, ne-a explicat Simona Bişboacă, inginer în industria alimentară
Ne explica de fapt, Simona, despre ce e vorba, ca doar ea stie mai bine ca noi 🙂
“Fructonata este singurul produs care presupune conservarea fructelor prin concentrare la temperatură sub 42°C, fără pasteurizare finală, astfel încât se păstrează nutrienţii, fitonutrienţii, vitaminele şi aroma fructelor poaspete. Folosim doar fructe ajunse la maturitate, din cultură certificată ecologic, fără adaos de zahăr, conservanţi sau aditivi alimentari. Fructonata are cel mai mare conţinut de fruct, şi are un termen de valalabilitate de doi ani la temperatură ambientală”, a mai explicat Simona Bişboacă.
Recent Comments