Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva, erbicidul Bizon™
Soluția Corteva – erbicidul Bizon™! Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Falsele produse “de post”

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Acuma ca se tine post ne gandeam sa va anuntam ce e bine si ce nu e bine sa mancati…de ce? Pai unele alimente foarte consumate de romani de post, precum crenvurştii vegetali, pateurile şi salamul de soia sunt, de fapt, cele mai pline de dchimicale, cu rolul de a umple lipsa celorlalte alimente principale – carne, lapte şi ouă. Spun specialistii.

”Pateul și cașcavalul de post conțin foarte multe E-uri și grăsimi hidrogenate, foarte dăunătoare și plus de asta, au în compoziția lor albumină sau coloranți de origine animală”, arata prof. Dr. Mencinicopschi.

  • Brânza tofu -recomandarea nr 1

In astfel de produse pe care le-am mentionat mai sus se adauga multe “E-uri” sau alte sintetice pentru a face ca alimentul sa para cat mai mult (din toate punctele de vedere, inclusiv culoare) ca modelul dupa care-l fac.

“Pateul din soia conţine la fel de mulţi aditivi ca cel animal, poate chiar mai mulţi. La fel şi salamul, şi crenvurştii de post sau şniţelul, care mai e şi prăjit. În niciun caz nu trebuie să mâncăm zilnic astfel de produse”, explica prof. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.

  • Apoi laptele de soia

“Există unele tipuri de caşcaval din soia care conţin cazeină (proteină din lapte care contribuie la coagularea acestuia). Acest produs, deşi este fabricat din soia, nu mai poate fi considerat de post”, ne spune Mencinicopschi.

Deci? SOLUTIA CARE E? Simplu, uita-te pe eticheta. Daca contine cazeina, derivat de ou, zer, praf de zer, atunci nu e de post.

  • E-uri cu tona in produse “de post”

Secialistii mai recomanda evitarea polifosfaţilor (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză.

Foarte folositi sunt tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120). NU cred ca ati vrea sa stiti ca carminul provine de la o insecta.

La capitolul si altele de evitat sunt: conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213) şi de nitriţi (E251), cazeinat de sodiu (proteină din lapte), substanţe de îngroşare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică sau acacia-E414-, sulfaţi/sulfiţi (E227, E228), BHA (E320), caramel (E150) şi EDTA (E385), cel mai periculos dintre toate (ultimul).

  • Nu se recomanda postul la:

copiilor sub 16 ani, persoanelor slăbite, care suferă de boli cronice (TBC, cancer, afecţiuni digestive) şi gravidelor“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation