Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Un numar de persoane din ce in ce mai mare se imbolnavesc de cancer, indiferent ca este vorba de cel de plămâni, sân, stomac, colon sau col uterin. Printre cauze se numara si lipsa controalelor periodice la medic. Din acest motiv, majoritatea pacientilor afla de diagnostica abia atunci cand este ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
AMMOULIANI   Începuturile   Secretul unei reușite   De ce a reușit, totuși, formula Ammouliani? Putem zice că e o formulă de succes? Am înclina să răspundem pozitiv: da, este. Prin ce? Prin opitalitatea afișată, dar și efectivă, care devine criteriu de bază, regulă de fier ( de aur)? Poate ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Doru-mi-i de Dealul Dorului!

dasdsa

Doru-mi-i de Dealul Dorului! 🙂

 

Doru-mi-i de Dealul Dorului! Mai cu seamă acușa, când Doru Husarciuc promis-a niște vinuri bune. Căci, este de spus, am mai gustat de rodul din Dealu Dorului tocmai de anul trecut.  Vinuri de cea mai buna calitate, sortimente de rosii, albe și rose. Podgoria este, de bună seamă, bănățeană, căci tot ce e bănățean îi fruncea. Dealul Dorului aparține de terroir-ul  din zona aferentă Timișoarei, Buziaș-Silagiu.

Am mai adunat, între timp, câteva impresii/și certitudini despre DEALUL DORULUI. Crama respectivă parcă ar urma un traseu deja consacrat prin  experiența (Wine Princess) unui oenolog precum Balla Geza.

Modelul sus-numit este vizbil în constituirea unui portofoliu de albe, roze-uri și roșii, în egală măsură.

  • BURGUND MARE CONTRA CADARCĂ & CADARISSIMĂ 

Atâta doar: că Minișul își arată desfătarea prin capcitățile Cadarcăi/ și, bineînțeles, Cadarissimei.

În același timp, de la Silagiu/Dealu Dorului vine replica, prin Burgund Mare, rubiniu de o reală/mare forță și vivacitate – și, depotrivă, prin delicatețea mireasmei (parcă îndulcită prin emineascianul tei!), al parfumatului soi de Muscat, zis și Ottonel.

  • O REVELARE (AMPLĂ) DE CALITĂȚI

O revelare a calităților vinurilor mirobolante din Silagiu/Dealu Dorului a fost momentul Vinvest 2015, când Lucia Pârviu a convocat/ organizat o degustare de vinuri la Crama Dealul Dorului de la Buziaş, Timiş, vineri 3 aprilie 2015 mai exact.

Au fost degustate, atunci, un set de şase vinuri, în marea lor majoritate seci sau demiseci – trei albe şi trei roşii (Riesling, Muscat Otonel, Cabernet, Burgund) – unele dintre ele fiind, în mod special, de urmărit, datorită premiilor obținute la concursurile internaţionale.

  • CIREAȘA DE PE TORTUL NOSTRU E UN VIN ROȘU! 🙂

Cireaşa de pe tort e un roșu – și cum ar fi spus un juriul ad-hoc – a fost un Merlot roşu 2013.

Un vin etalon medaliat cu aur, un vin puternic, consistent, culoare intensă, un vin vioi.

Gazda evenimentului a fost Doru Husarciuc, proprietarul tinerei podgorii. „Ne dorim, negreșit, să fim din ce în ce mai buni, să construim un brand care să fie cunoscut pe piaţă şi în acelaşi timp respectat. Ştim că este mult de muncă aici, ştim că este un drum lung, dar  – zi după zi – ne dăm silinţa să îmbunătăţim ceea ce facem şi ceea ce oferim”, a subliniat același proprietar al locului, domnul Doru Husarciuc.

Podgoria Dealul Dorului, cu o suprafaţă de 16 hectare, se află într-o zonă a României care excelează în vinuri roşii.

Regiunea viticolă a Banatului, profilată pe vinurile roşii, se limitează prin Munţii Zarandului în partea de Nord-Vest, Locvei şi Munţii Semenic, în sud şi sud-est şi Câmpia Banatului în partea de vest. Această regiune se află de la Nord la Sud aproximativ pe aceeaşi longitudine de 21 ° 35 min şi integrează podgoriile: Minis – Maderat, Recaş-Bencec, Silagiu – Buziaş, Tirol şi Moldova Nouă. Zona Banat include judeţele: Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Mehedinţi. Este o zonă binecuvântată prin anvergura câmpiei deschise, peste care vinul nobil poate să își întindă aripile sale majestuoase.

 

 MIHAIL GALATANU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN