Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

dionysos, casa de vinuri, cantina valpolicella
CANTINA VALPOLICELLA NEGRAR – crama unde s-a născut renumitul vin AMARONE DELLA VALPOLICELLA. DIONYSOS este distribuitor național de vinuri prin intermediul tuturor canalelor de comerț modern. Este vorba despre un business cu vechime de 24 de ani în domeniul distribuției băuturilor. Portofoliul nostru conține game de vinuri de la producători cu tradiție ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Dieta mediteraneană, o soluție la stările nasoale?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dieta mediteraneană este in mare parte compusa din fructe și legume proaspete, nuci și pește, iar cercetatorii au descopeirt mai nou ca poate ajuta la reducerea semnificativa a riscului de a face depresie, scrie un nou studiu aparut în revista Molecular Psychiatry.

In alta ordine de idei, ea este si o dietă plina de grăsimi saturate, glucide și alimente procesate, si, de asta, ar avea un efect asupra sanatatii mintale a unui astfel de consumator.

Sunt dovezi convingătoare ce arată că există o relaţie între calitatea dietei şi sănătatea mintală. Această relaţie merge dincolo de efectele dietei asupra mărimii corporale şi de alte aspecte ale sănătăţii, care, la rândul lor, pot să afecteze starea de dispoziţie”, a spus liderul studiului, Camille Lassale, un om de stiinta care lucreaza la departamentul de epidemiologie şi sănătate publică de la University College London.

Am agregat rezultatele furnizate de un număr mare de studii şi am remarcat că există un tipar clar, potrivit căruia respectarea unei diete mai sănătoase, bogată în plante şi antiinflamatoare poate să contribuie la prevenirea depresiei”, a mai adaugat cercetatorul.

Cercetătorii britanici au studiat informatiile dintr-un total de 41 de studii asemanatoare celui realizat de ei, chiar si de la alte 4 cercetări care au observat existenta unei legături active dintre dieta mediteraneană tradițională și sănătate mintală în cazul a 36.556 adulți.

De aceea, persoanele care au urmat dieta mediteraneană au raportat un risc cu 33% mai mic de a cadea in depresie pentru următorii 8-12 ani.

Apoi, s-a mai descoperit ca, un consumator de dieta bogata in grăsimi saturate, glucide şi alimente procesate poate sa-i reduca riscul de a dezvolta depresie cu 24%  pentru următorii 5-12 ani.

O dietă pro-inflamatoare poate să inducă o inflamaţie sistemică, iar asta poate să crească în mod direct riscul de depresie. Totodată, apar tot mai multe dovezi ce arată că relaţia dintre intestine şi creier joacă un rol cheie în sănătatea mintală şi că această axă este modulată de bacteriile gastrointestinale, ce pot fi modificate prin dietele noastre”, a spus Lassale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation