Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

CUM ALEGI VINUL

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Scriem acest articolul cu gandul ca voi, cititorii nostri, pe care v-am ajutat pana acuma nu numai cu recomandari de vinuri, dar si o descriere corecta, din propria noastra experienta (EXEMPLU CLICK AICI) a cramelor – de aceea acuma revenim cu o noua informatie esentiala. Cum se alege vinul? Este o intrebare simpla, cu un raspuns simplu, asta pentru ca nu este atat de greu, daca cunosti cat de cat niste principii.

Mancare si vin

Este important sa alegem vinul bun, in primul rand pentru ca acesta poate schimba aroma preparatului, dar si pentru ca ai sansa de a-ti impresiona prietenii sau iubita sau prietena cand iesiti in oras, cu un vin bun, de calitate. In cazul primei, este nevoie de o mentiune si anume: el are valente duble, in sensul ca pe de-o parte vinul poate imbunatatii gustul, insa pe de alta parte il si poate altera (spre exemplu, in Franta si nu numai, exista somelieri care va servesc la masa cu un anumit tip de vin care se potriveste cu preparatul din fata dumneavoastra – prin urmare, sunt oamenii care cu asta se ocupa toata viata: sa potriveasca gustul vinului cu cel al mancarii).

Acestea fiind spuse, sa incepem (ce trebuie sa urmaresti):

  1. In functie de consistenta mancarii: in ce sens; adica daca stii ca veti manca ceva “gras” sau bogat (in general) si cu gust aromat, atunci trebuie sa stii ca vei alege un vin asemeni lui. Carbenet sauvignon-ul este un vin tare, cel mai tare vin rosu, iar de aceea el trebuie combinat numai cu friptura sau carne rosie.
  2. Acum, atentie, urmarind principiul de mai sus, vinurile dulci se combina cu deserturi sau preparate dulci, vinurile seci cu sosuri condimentate, salata. Insa poti intalni si vinuri amare, precum Pelinul (gasit numai la Pietroasa) merge pe exact inversul principiului nostru enuntat, adica ea are rolul de a anihila mancarurile acre. Totodata, vinurile trebuie sa aiba o putere mai mare (nu cu mult totusi, altfel vei ajunge sa acaparezi in totalitate gustul mancarii) decat cea a mancarii.
  3. Desi poate nu este o idee atat de buna daca sunt multe femei la masa, vinul trebuie sa aiba un procent al alcoolului mai mare in general.
    Totusi, este recomandat in acelasi timp sa se manance si ceva consistent. Mixurile acestea ale principiului enuntat prima data merge si in cazurile culorilor. De ce spunem toate acestea, pentru ca in general vinurile rosii contin tanini, iar in principiu ele merg cu mancarurile consistente sau rosii (ele dau o parte din puterea alcoolului din vin).

Ramaneti aproape de noi pentru ca in urmatoarele zile vom posta mai multe articole cu privire la acest subiect, dar si alte sfaturi in materie de vinuri.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://topwines.ro/avincis-vila-dobrusa-retail/

http://topwines.ro/tehnologii-de-invechire-la-vinuri-si-vinarsuri/

http://topwines.ro/kilometrul-192-sau-borna-cramei-siminoc/

http://topwines.ro/dealu-dorului/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation