Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

corteva agriscience, corteva
Calitatea furajelor însilozate poate fi păstrată și îmbunătățită cu ajutorul inoculanților furajeri Pioneer®, astfel încât întreaga energie colectată în câmp și conservată în silozuri să ajungă în hrana animalului. Inoculanții Pioneer® au fost testați în ferme în condiții optime de recoltare, iar rezultatele experiențelor arată că aceștia îmbunătățesc calitatea însilozării ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Colesterolul, o minciuna crasa – adevarul din spatele mitului

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un lucru bine cunoscut este ca, bolile coronariene și afecțiunile cerebrovasculare sunt principalele cauze pentru decesul a milioane de oameni la nivel mondial. Cel care provoaca (in special) toate acestea estecolesterolul.

Totusi, este intr-adevar colesterolul principalul vinovat pentru bolile moderne? Aceasta intrebare a fost adresata la două personalități diferite: inginer chimist, Ștefan Manea și doctor Ștefan Balaban. 

Raspunsul lor:

“Atrag atenția populației că poate nu există nici un mit care să fi alimentat mai mult panica generală și să fi băgat mai mulți bani în buzunarele unor șmecheri, decât cel referitor la colesterol.”

“Cu un marketing bine pus la punct, s-a băgat în capul oamenilor ideea că deja ești candidat la infarct sau accident vascular dacă ai un colesterol mai mare de 180-200 mg%!”

“Planul pus la punct de către magnații mondiali ai industriei farmaceutice și-a arătat roadele – atenționează omul în viață cu cele mai multe invenții în domeniul produselor de sănătate, cercetător Ștefan Manea.”

“Printr-o presiune mediatică insistentă și continuă, milioane de oameni au devenit brusc bolnavi. Asta pentru că cineva a hotărât să scadă limita de risc la niște parametri imposibili. Valorile considerate ’’normale’’ ale colesterolului s-au tot micșorat și de la 260-280 mg%, cum era înainte de asaltul industriei farmaceutice, s-a ajuns la anomalia ca omul sănătos să fie considerat pacient și să i se administreze medicație de sinteză pentru un colesterol mai mare de 240!”

“În ultimele 3 decenii industria farmaceutică a făcut miliarde de dolari exploatând teama oamenilor de a nu muri subit din cauza imaginilor apocaliptice sugerate de un colesterol crescut. top-male-enhancement-pillCum te duci la doctor, cum îți propune imediat să treci pe statine. Și știți de ce? Pentru că acest tip de tratament se ia toata viața, deci odată ce devii pacient, industria farmaceutică câștigă lunar, pentru tot restul vieții tale, de pe urma acestei încadrări!”

“Ceea ce omul obișnuit nu știe, este faptul că atunci când ia statine colesterolul scade într-adevăr,  dar efectele secundare generează alte probleme, de la alterări ale memoriei până la diabet și de la dureri de cap până la somnolență perpetuă.” – a explicat toate acestea Ștefan Manea.

La rândul său, doctorul Ștefan Balaban face câteva adaugiri:

“Colesterolul este un fel de sperietoare agitată de oricine are un interes în această direcție. Oul este alimentul care a fost pus cel mai mult în legătură cu creșterea colesterolului, substanța de importanță majoră în organism, care a predispus la nașterea a numeroase mituri.”

“Din fericire lumea este din ce în ce mai inteligentă și mai informată în ziua de astăzi și mulți oameni refuză să se lase influențați.  Cu ajutorul internetului, oricine este interesat de sănătatea sa și a copiilor săi își poate face propria muncă de documentare. Oamenii nu mai pot fi mințiți decât dacă vor să se lase mințiți, iar colesterolul este una dintre acele povești de groază care bine mânuite, reușesc să genereze suficientă anxietate încât opțiunea pentru medicația de sinteză să pară cea mai convenabilă.”

“Pacientului cu un colesterol considerat mărit i se cere să scoată ouăle din dietă. Ceea ce este adevărat în toată acesta poveste este faptul că oul are într-adevăr colesterol, dar molecula din ou nu este similară cu cea din organism. Mai mult de atât: în gălbenuș se găsesc rezerve importante de lecitină care previn depunerea ateroamelor pe vasele sanguine. Lecitina are rol major în dinamica celulei nervoase și a tuturor proceselor care se desfășoară în creier, deciouăle pot avea partea lor de contribuție la scăderea colesterolului.  La ora actuală este de neconceput să scoți ouăle din alimentație, având în vedere câte proprietăți nutritive, biologice și de construcție au! a conchis interlocutorul nostru.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation