Care sunt cele mai cunoscute mituri despre cafea? Despre acele beneficii pe care le ofera cafeaua, nimeni nu le contesta, nici chiar cele care dauneaza, dar in cantitati mici. Dar exista unele greseli pe care oricare dintre noi le putem face, cand ne bem cafeaua noastra de zi cu zi, fara sa ne dam seama. Iata care sunt ele. 3 acum, 3 in stirea de maine. ( CLICK AICI PT A VEDEA BENEFICIILE CAFELEI )
1. Cafeaua macinata: cati dintre noi bem cafea macinata? Sau, mai bine zis, DEJA macinata, pentru ca majoritatea – chiar si eu, fir-ar acum va trebui sa-mi schimb stilul 🙁 – cumparam cafeaua astfel. In realitate, specialistii, sau chimistii mai exact, ne atentioneaza ca acest tip de cafeaua nu ne-ar ajuta sa rezistam stresului de zi cu zi. De fapt, radicalii liberi produc exact efectul opus, un stres oxidativ, dar şi multe inflamaţii în corp.
2. Aceeasi cafea si acelasi ambalaj: Un lucru care ar parea la prima vedere o banalitate si anume pastrarea cafelei in ambalajul ei initial. Normal, ar trebui sa-l scoatem si sa-l tinem in obiecte etanse. Aerul afecteaza insusirile cafelei, mai ales in cresterea antioxidanţilor din organism.
3. Cafeaua de ora 7: Daca beti cafea la astfel de ore, atat de devreme, atunci nu faceti bine (inclusiv eu, iarasi, cica ar trebui sa-mi schimb stilul…oh). Medicinii ne spun ca o cana de cafeaua ar trebui consumata intre orele 10 şi 12 dimineaţa, cand nivelul de cortizol din corp este foarte redus şi, astfel, suntem constransi de psihic sa bem ceva ce ne ofera energie instant. Cafeaua de la ora 7 = 0 efecte.
Recent Comments