Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

TalentA, program gratuit de instruire, femei inovatoare din agricultura, Corteva Agriscience
In sezonul 2021 s-au înscris în programul TalentA dezvoltat de Corteva Agriscience, 33 de doamne care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale sau sunt studente în cadrul Universităților Agricole. Acestea au participat la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor, care le-au oferit posibilitatea de a înțelege, învăța și ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

ATELIERELE ATLANTYKRON 2016

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

ATELIERELE ATLANTYKRON 2016

 

Academia de vară Atlantykron are următoarele secţiuni: Ştiinţă, Cultură, Artă şi Sport.

            Iată câteva exemple, structurate pe ateliere:

  1. ŞTIINŢĂ: Tehnologiile viitorului îndepărtat (lector: Dr. Cristian Presură); Robotics @ ACS (lectori: reprezentanţi ai comunităţilor Robolab, Codette, EAP-InGear din cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare – Universitatea Politehnică din Bucureşti); Autodezvoltare personală şi remodelare psihosomatică. Reconectarea creativă cu sinele şi Universul (Instructor: Dr. Teodor Vasile); Science Camp Robotics (coordonatori: ScienceHUB, Romanian Lego User Group, Symme3D si Robofun, Universitatea din Suceava, Societatea Stiinţifică Cygnus coordonator: Dan Milici, Prodecan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din Universitatea „Ştefan cel Mare”, Suceava); Comunicaţii radio (lector: Mihai Stanca); Teoria călătoriei în timp (lector: scriitorul american Peter Moon); Astronomie (instructor: Bogdan Bănărescu); Hackathon (lector: Bogdan Cismariu); Introducere în antreprenoriat; As Above. As Below (lector: chiropracticianul Alan Hutchins); Curs de prim ajutor (medicii Radu Berca şi Geo Bobârnac).

2.CULTURĂ: Concursul de proză science fiction Atlantykron, sponsorizat de Mastercard (Se vor acorda 6 premii pentru povestire şi schiţă în valoare totală de 4100 de lei. Juriu: prof. Aurel Cărăşel, Cătălin Badea Gheracostea, Alexandru Mironov, Lucian Cristian Oancea); Enciclopedia lucrurilor inexplicabile din istoria umanităţii; Atelier de scriere literară japoneză – Haiku (lector: Ana Olimpia); Atelier de scriere literară (coordonator: Eugen Lenghel); Când ideile Science Fiction devin realitate (coordonatori: prof. Aurel Cărăşel şi Sorin Repanovici); Business şi viaţă ca jocuri: cum să participi, cum să câştigi (lector: Bruno Medicina, life coach şi scriitor italian); Curs interactiv de istorie şi critică literară (lector: Cătălin Badea Gheracostea); lansări de carte, editura Pavcon (Constantin D. Pavel, Ovidiu Vitan, Traian Bădulescu).

  1. ARTĂ:Concursul de arte vizuale „Aurel Manole”; Cursul de arte vizuale – între istorie şi viitor, repere plastice în creaţie liberă (Coordonatori: prof. Valentin Ionescu, Mihai Ciorbaru, Gabriel Grosu); Curs de artă pentru copii (instructori: Cristina Repanovici şi Noel-Theodora Vasile); Atlantykron’s au talent (coordonator: Heidi Farley, Irlanda), Fotografia A-Z, concepte de artă (Instructor: Andrei Barbu); Muzică şi divertisment (coordonator: Mihai Axinte).
  1. SPORT: Sport şi competiţie (animatori: Teodor Grosu, Vicenţiu Grosu), Chi Gong (instructor – Peter Moon), Skandenberg, darts, badminton, tir cu arcul.

Directorul de imagine şi sunet al Academiei Atlantykron este, de 17 ani, experimentatul inginer de sunet Mihai Manea (DJ Croco). Membru al formaţiei Barock, are o experienţă în domeniu de circa 40 de ani, lucrând cu mulţi artişti români şi internaţionali. Atlantykron are şi un post de radio cu circuit închis, al cărui responsabil este Daniel-Sorin Dobrescu (Aka Scuba).

Echipa de organizare a Academiei Atlantykron este formată din Sorin Repanovici (coordonator general), Valentin Tănase, Nicolae Dobre, Cristian Panfilov, Mihai Manea „Croco”, Gabriel Grosu, Daniel Pârcălăbescu, Traian Bădulescu, Bogdan Cismariu, Gabriel Vâlsan şi Bogdan Ioan.

Atlantykron 2

ATELIERELE ATLANTYKRON 2016

            Scurt istoric 

Programul ATLANTYKRON se desfăşoară de 27 de ani şi a fost prezentat cu deosebit interes de către mass-media din România, televiziuni, posturi de radio, ziare, reviste sau edituri. Au fost realizate zeci de reportaje, documentare, au fost publicate cărţi, au fost concepute filme. Începând din 1990, Atlantykron s-a aflat în organizarea şi sub tutela Ministerului Tineretului şi Sportului, şi a primit permanent sprijin şi susţinere din partea mai multor Agenţii Guvernamentale (Ministerul Agriculturii prin ANIF, Regia Natională a Pădurilor), din partea autorităţilor locale – Primăria Cernavoda, a agenţilor economici locali – Centrala Nuclearo-electrică de la Cernavoda, ELCOMEX, ARGOS. La desfăşurarea acestui proiect sunt implicate mai multe organizaţii neguvernamentale de tineret din ţară şi străinătate, precum Centrul pentru Studii Complexe, Societatea Ştiinţifică CYGNUS, Asociaţia Română pentru Sport şi Cultură, Forum IT, dar și unele organizaţii şi instituţii din SUA, precum World Genesis Foundation. 

În 1990, un mic grup de tineri iubitori de science fiction a ales această insulă îndepărtată drept un loc ideal, deşi sălbatic, unde să se desfăşoare festivalul anual de science fiction, ocazie care le oferea şansa să studieze şi să înveţe unii de la ceilalţi.

Timpul a trecut, condiţiile s-au schimbat, dar setea de cunoaştere şi de experienţe noi a rămas. După 10 ani, festivalul s-a transformat într-o Şcoală de Vară. Tradiţia a continuat, având în fiecare an sprijinul Guvernului şi al unor organizaţii neguvernamentale din întreaga lume. În acest an, Academia sărbătoreşte a 27-a ediţie, peste un sfert de secol de existenţă neîntreruptă. De-a lungul timpului, pe această insulă au trecut peste 10.000 de invitaţi, participanţi, organizatori.

Printre cei mai importanţi ani ai Academiei Atlantykron s-au numărat 1999, când ediţia a fost dedicată Eclipsei totale de soare, 2001 – când insula a găzduit Eurocon, Convenţia Europeană de Science Fiction şi 2014 – când Academia a aniversat 25 de ani de existenţă.

Menţionăm că Academia Atlantykron a găzduit, de-a lungul anilor, numeroase personalităţi, precum scriitorii de SF Norman Spinrad (preşedintele Societăţii Scriitorilor de SF şi Fantasy din SUA la acea vreme), Joe Haldeman, Robert Sheckley, Alain LeBussy, Ion Hobana, astronomul Harald Alexandrescu, artiştii Ioan Gyury Pascu, Cristian Greţcu, formaţia Barock, geneticianul Jonathan Cowie, Bridget Willkinson (Preşedinte al Societăţii Europene de SF), biologul Alexandru Ecovoiu, Gheorghe Fodoreanu (fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism), Peter Moon (scriitor american), astronautul Dumitru Prunariu, naistul Nicolae Voiculeţ etc.

            Un film de prezentare al Academiei de Vară Atlantykron, publicat pe youtube în septembrie 2008, realizat şi prezentat de David Anderson, a atins un record mondial la numărul de accesări pentru un film educaţional. Intitulat “Next Generation: Atlantykron”, filmul a ajuns în prezent la peste 8 milioane de vizualizări!

În 2014,echipa de organizare Atlantykron a organizat, în parteneriat cu Innovation Travel şi cu Autoritatea Naţională pentru Turism, conferinţa „Dunărea, comoara turistică a României”, care a reunit peste 300 de participanţi şi invitaţi. În ziua conferinţei, naistul Nicolae Voiculeţ a susţinut un concert memorabil.

În 2015, Academia Atlantykron a primit, pentru cei 25 de ani de activitate aniversaţi în 2014, câteva distincţii bine meritate, precum nominalizarea acordată la Gala revistei Foreign Policy la sectiunea cercetare alături de Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”, toţi laureaţii premiilor Ad Astra 2014 şi o serie de cercetători români remarcabili din ţară şi străinătate precum şi nominalizarea acordată de Radio România Cultural la secţiunea “Educaţie şi învăţământ”.

Atlantykron este o insulă sălbatică, un loc care doar pentru zece zile pe an are parte de focuri de artificii, conectare la electricitate, Internet de mare viteză pentru conferinţele virtuale – idee science fiction la primele ediţii din anii 90 -, ecrane mari pe care sunt proiectate imagini în premieră de pe Marte şi, nu în ultimul rând, conferinţele susţinute de specialişti din domeniile ştiinţei, culturii, artei şi comunicării.

An de an, înainte de organizarea evenimentului sunt notificate toate autorităţile statului, respectiv Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Prefectura Judeţului Constanţa şi Primăriile celor două comunităţi – Cernavoda şi Topalu -, împreună cu care se dispun măsurile specifice pentru astfel de evenimente şi se obţin toate autorizaţiile necesare.Timp de 10 zile, 24 de ore pe zi, pe insulă se află o echipă medicală formată din 6 membri, Poliţia de frontieră precum şi o firmă privată de pază şi protecţie, pentru a asigura securitatea deplină a participanţilor. Organizatorii şi toţi cei implicaţi în zona de securitate a participanţilor comunică între ei prin sistemul radio cu circuit închis pentru a minimiza timpul de intervenţie în cazul urgenţelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation