Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ro wine, mai 2024
Lume, lume, o ediție ca în filme! Cum DE CE,  de RO WINE...Acum, în mai 2024. Totul se poate! Și, în primul rând, vinul se poate... Când totul se poate, vinul se poate! Unde?La Fratelli. În Capitală. În week-end. Cum, care weekend? Chiar weekend-ul ăsta. E de mare efect, toată ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

ARHIPELAGUL CELOR CINCI INSULE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

MALTA ÎN 2022

Este un an cum nu se poate mai potrivit să vizitezi Malta 🙂

Când pleci în Malta ai avea să știi tot despre ea. Să cunoști tot. Exhaustiv. Și e firesc: nu vrei să plonjezi complet în necunoscut. Să te arunci cu capul înainte.

De exemplu, în 2020, este bine de știut, cele mai importante sectoare ale economiei Maltei erau: administrația publică, apărarea, educația, sănătatea și asistența socială (18,3 %); activitățile profesionale, științifice și tehnice; serviciile administrative și de sprijin (17,3 %) și comerțul cu ridicata și cu amănuntul, transporturile, serviciile de cazare și alimentație publică (14,0 %).

Jumătate  din exporturile Maltei se efectuează în UE (Germania 17 %, Franța 9 % și Italia 7 %). În afara UE, 6 % din exporturi se realizează către Singapore și respectiv Hong Kong.

Importurile Maltei provin în proporție de 57 % din celelalte state membre ale UE (Italia 20 %, Germania și Franța 7 %). Printre importurile din afara UE, se remarcă cele din China (8 %) și din Regatul Unit.

O DESTINAȚIE CÂT SE POATE DE SIGURĂ ȘI ATRACTIVĂ

Anul 2022 se arată ca unul foarte auspicios să vizitezi Malta. COVIDUL nu mai este o amenințare/și nici nu a fost niciodată pentru arhipelagul celor cinci insule malteze.

Destinația, cu predilecție insulară, se deschide din ce în ce mai mult spre lume. Maltezii au înțeles deja că nu pot sta singuri în fortărețele lor.

Iar, dintre turiști, britanicii – pur și simplu foiesc prin insule.

SUNT AȘTEPTĂRI LEGATE DE SFÂRȘITUL ANULUI ȘI DE REVELION 2022/2023 

Asta nu înainte de a-i menționa pe italieni, care sunt, chiar și geografic, cei mai aproape.

Probabil a treia națiune cu propensiune spre Malta poate fi numită Franța, care a avut și ea o influență certă asupra dezvoltării Maltei, mai ales în ultimele trei secole de istorie.

Și, chiar dacă nu au fost încă de la început, românii vin tare din urmă. Să sper că vor fi la fel și de Revelionul 2022/2023 – și, mai ales, în anul care urmează.

MIHAIL GĂLĂȚANU

Comments are closed.

Post Navigation