Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Sistemul imunitar este printre cele mai importante sisteme din corpul nostru. De aceea, este foarte important sa-l protejam, iar, ca atare, astazi va vom oferi cateva modalitati pentru a-l intari si a-l ajuta sa se dezvolte. De curand, un grup de cercetători științifici de la Universitatea din California de Sud ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
AMMOULIANI   Începuturile   Secretul unei reușite   De ce a reușit, totuși, formula Ammouliani? Putem zice că e o formulă de succes? Am înclina să răspundem pozitiv: da, este. Prin ce? Prin opitalitatea afișată, dar și efectivă, care devine criteriu de bază, regulă de fier ( de aur)? Poate ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

3 surse de antioxidanţi mereu la îndemână

3 surse de antioxidanţi mereu la îndemână

 

Antioxidanții sunt substanțe nutritive naturale extrem de importante pentru sănătatea și frumusețea organismului. Acești nutrienți se găsesc în diferite alimente și băuturi precum fructele, legumele și ceaiurile. Însă, există și alte surse de antioxidanți, poate mai puțin cunoscute, dar cu siguranță la-ndemână.

Usturoiul, unul dintre cei mai puternici antioxidanți

Deși beneficiile usturoiului pentru sistemul imunitar sunt familiare încă din timpuri străvechi, anumite proprietăți ale sale încă ne surprind. Astfel, fitonutrienţii, nutrienții esențiali pentru sănătate, (seleniul, zincul, manganul germaniul), dar și vitaminele A şi C, fac ca usturoiul să fie un antioxidant puternic, ajutând la eliminarea radicalilor liberi.

Berea este o sursă importantă de antioxidanţi

Cunoscută și sub denumirea de băutură-aliment, berea are, datorită hameiului, un conținut semnificativ de antioxidanți. Astfel, prin intermediul hameiului, berea capătă valențe nebănuite, putând să contribuie, dacă este consumată cu moderație, la menținerea stării de bine a organismului.

”Hameiul, un ingredient cheie al rețetei de fabricare a berii, este o plantă absolut specială. Mai puțin cunoscut este faptul că, datorită calităților sale antioxidante excelente, pe lângă industria fabricării berii, hameiul mai este folosit doar în industria farmaceutică.Tot puțin cunoscut este și faptul că antioxidanții din hamei, care poartă denumirea de flavonoide, sunt mai puternici decât antioxidanții pe care îi putem găsi, de pildă, în citrice. Mai mult, flavonoidele rezistă mai bine în organism decât alte substanțe similare, fiind mai eficienți și sporind și mai mult efectele benefice pentru sănătatea organismului uman”, declară Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Nucile

Pe lângă faptul că previn bolile de inimă sau apariția diabetului, nucile au și un conținut de două ori mai ridicat de antioxidanți în comparație cu alte fructe înrudite. În plus, dacă acestea sunt consumate zilnic, în stare crudă, beneficiile lor pentru organism vor fi și mai vizibile, iar un consum de aproximativ patru nuci pe zi reprezintă doza ideală anti-imbătrânire.

Despre Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă.

dasdsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN