Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pentru ca sarabatorile pascale sunt in apropiere, ne-am gandit sa scriem un articol in care sa va atentioanm cu privire la posibilele alimente pe care le puteti consuma si cele pe care nu, avand in vedere si dezlegarile la anumite alimente, anuntate de Biserica Romana. Unele dintre aceste alimente de ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

3 modalități prin care poți ține diabetul la distanță

3 modalități prin care poți ține diabetul la distanță

 

Diabetul este o tulburare a metabolismului ce este determinată de producția insuficientă de insulină a organismului, fie moștenită genetic, fie provocată de o viață sedentară sau de o dietă nesănătoasă. Pentru că această boală afectează din ce în ce mai multe persoane în întreaga lume, medicii specialiști vin cu recomandări de care să ținem cont dacă vrem să îi prevenim apariția.

O greutate corporală în limitele normale scade șansele de apariție a diabetului

Obezitatea este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției diabetului. Din cauza faptului că excesul de kilograme conduce la depuneri de grăsime in jurul organelor interne, corpul primește semnale eronate care dereglează producția de insulină. În aceste situații, sportul și mișcarea în aer liber sunt activități recomandate cu tărie de către diabetologi.

Un pahar de bere, un posibil aliat împotriva diabetului de tip II

Studii efectuate de cercetători spanioli au demonstrat că datorită conținutului său de micro și macronutrienți, berea, consumată moderat și însoțită de o dietă bogată în legume, fructe și pește (dieta mediteraneană), poate reduce riscul apariției diabetului.

Un consum moderat de bere poate fi chiar recomandat în prevenirea instalării diabetulul de tip II. Nu toată lumea știe, dar, pe de o parte, un consum moderat de bere nu îngrașă, 100 ml de bere având doar 43 kcal, iar, pe de alta parte, ingredientele berii au proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Efectele pozitive sunt completate de aportul de vitamine, acid folic, fier și calciu al berii, berea putând să facă parte dintr-un stil de viață sănătos.”, declară Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Mesele bogate în fructe și legume

Pentru a echilibra conținutul de glucoză din sânge, consumul zilnic de fructe și legume este extrem de indicat persoanelor predispuse la diabet. În plus, daca dieta este completată și cu alimente bogate în fibre, precum nucile și alunele, riscul apariției acestei afecțiuni scade cu până la 21%.

Despre Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

identitate

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN