Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Vinum Hungarium

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Degustare de vin și brânzeturi

Vinurile din Ungaria reprezintă o calitate aparte, și nu vorbim aici numai de arhicunoscutul tokaji aszu. Din decembrie 2012 am început – în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România 2011 și Asociația Erdélyi Gondolat – degustările vinurilor maghiare la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. În fiecare lună se vor aduce vinurile din câte o regiune viticolă sau va fi prezent la București un producător să-și prezinte vinurile.

La prima întâlnire din această toamnă organizatorii (Restup.ro) au pregatit o seară inedită cu asocierea celor mai reprezentative vinuri din Ungaria cu brânzeturi din lume, in ziua de miercuri, 14 septemberie 2016, ora 19.30, la Institutul Maghiar din București  (str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr. 8). De asemenea, la eveniment vor participa ca invitat pe Dr. Csizmadia Andras, fondatorul și directorul Bor-Schola (Școale de Vin)

14192017_541262652724016_1138757755079465720_n

Vinuri si branzeturi, cascaval…

Ce se va degusta? Cam 11 vinuri ungurești cu 11 brânzeturi selectate.


Dr. Csizmadia András conferențiar uiversitar, membru al Academiei de Vin din Ungaria va prezenta lumea magică a brânzeturilor asociate cu câte un vin din regiunile viticole din Ungaria. Veți putea savura câte un reprezentant al familiilor de brânzeturi, asociat cu câte un vin. Se vor prezenta de la brânzeturi proaspăte până la brânzeturi de munte maturate, atingând brânzeturile de oaie și capră, brânzeturi moale și cele cu mucegai albastru.

Prezentarea vinurilor va fi făcută de:
Dr. Csizmadia Andras, conferențiar universitar și Péntek István, sommelier.

Preţul de 50 RON include volumul de degustare a 11 vinuri şi brânzeturi.

Locurile sunt limitate la 30 de persoane. Sunteti asteptati la înscriere până cel târziu vineri, 9 septembrie ora 20, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://topwines.ro/interviuri-esentiale-valeriu-stoica/

http://topwines.ro/dealu-dorului-somelier/

http://topwines.ro/dealu-dorului-somelier/

http://topwines.ro/un-vin-care-se-invecineaza-cu-marea/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation