Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ediția ro wine, ro wine
E TOAMNĂ, deci: Atmosfera promite să fie fantastică! Vineri 11 octombrie, începe la București, ediția de toamnă, a minunatului RO WINE, cel mai important festival de vinuri din București, a cărui primă ediție anuală are loc, de obicei, în primăvară, în luna mai, tot la Fratelli. Ca și în anul anterior, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
malta, darul de fiecare zi
Ca suprafață, vorbim despre cea mai mică țară din Comunitatea Eiropeană, dar asta nu o împiedică să fie dorită (cu ardoare ) de către turiști. Mai cu seamă de către cei britanici. De cum se desprimăvărează, chiar din luna mai (care este o lună minunată spre a vizita Malta), se ivesc, ...
Read More

Trucuri alimentare care-ți vor schimba viața!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Stiti si voi acel sentiment cand incerci sa cureti coaja oului si o iei cu tot cu albus, din greseala? E iritant, de fiecare data! Desi, propriu-zis, cojile au calciu si alte proprietati necesare corpului, nu se recomanda consumarea lor in cantitati mari. Motivul pentru care e asa complicata curatarea acestui aliment este datorita prospetimii lui.

Specialistii au dovedit ca, pentru fiert, oul perfect ar trebui sa fie vechi undeva intre o saptamana si 10 zile. In perioada mentionata, alimentul este mai alcalin si faciliteaza curatarea lui. Ouale proaspete sunt , pe de alta parte, mai acide, ceea ce face dificila orice operatiune.

Bicarbonatul de sodiu este o modalitate usoara de a face mai alcalin oul si, in acest fel, de a-l curata mai usor.

Alte trucuri, despre aceeasi tema:

  • O modalitate usoara de a verifica daca a expirat sau nu oul este de a-l pune in apa. Daca se scufunda usor pe orizontala atunci e proaspat. Daca se scufunda pe verticala, atunci inseamna ca e bun de fiert. Daca ramane la suprafata, e invechi.
  • Pentru a nu se mai crapa coaja, poti incerca sa-l incalzesti cu putina apa inainte de a-l introduce la fiert. De fapt, acea diferenta de temperatura dintre cea de la frigider si cea din apa in care urmeaza sa clocoteasca face probleme. Cel mai bine e sa le lasi pe masa ca sa preia temperatura camerei.
  • Ca sa faaci oua tari, le lasi la rece si apoi le pui direct la fiert.
  • Invers, desigur, daca vrei sa obtii efectul celalalt, adica daca vrei ou maole (caci sunt numai 2 tipuri de oameni pe lumea aceasta!). Il tii in apa fierbinte la fund pentru cam 3 min.
  • Este important sa nu fie lasate parti din ou in afara apei, caci nu se vor fierbe uniform.
  • Dupa ce le scoti de la fiert, e bine sa le treci prin apa rece ca sa facilitezi curatarea coajei.
  • In cazul in care doresti omleta sub coaja, e recomandat sa agiti oul inainte de fierbere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation