Stiti si voi acel sentiment cand incerci sa cureti coaja oului si o iei cu tot cu albus, din greseala? E iritant, de fiecare data! Desi, propriu-zis, cojile au calciu si alte proprietati necesare corpului, nu se recomanda consumarea lor in cantitati mari. Motivul pentru care e asa complicata curatarea acestui aliment este datorita prospetimii lui.
Specialistii au dovedit ca, pentru fiert, oul perfect ar trebui sa fie vechi undeva intre o saptamana si 10 zile. In perioada mentionata, alimentul este mai alcalin si faciliteaza curatarea lui. Ouale proaspete sunt , pe de alta parte, mai acide, ceea ce face dificila orice operatiune.
Bicarbonatul de sodiu este o modalitate usoara de a face mai alcalin oul si, in acest fel, de a-l curata mai usor.
Alte trucuri, despre aceeasi tema:
- O modalitate usoara de a verifica daca a expirat sau nu oul este de a-l pune in apa. Daca se scufunda usor pe orizontala atunci e proaspat. Daca se scufunda pe verticala, atunci inseamna ca e bun de fiert. Daca ramane la suprafata, e invechi.
- Pentru a nu se mai crapa coaja, poti incerca sa-l incalzesti cu putina apa inainte de a-l introduce la fiert. De fapt, acea diferenta de temperatura dintre cea de la frigider si cea din apa in care urmeaza sa clocoteasca face probleme. Cel mai bine e sa le lasi pe masa ca sa preia temperatura camerei.
- Ca sa faaci oua tari, le lasi la rece si apoi le pui direct la fiert.
- Invers, desigur, daca vrei sa obtii efectul celalalt, adica daca vrei ou maole (caci sunt numai 2 tipuri de oameni pe lumea aceasta!). Il tii in apa fierbinte la fund pentru cam 3 min.
- Este important sa nu fie lasate parti din ou in afara apei, caci nu se vor fierbe uniform.
- Dupa ce le scoti de la fiert, e bine sa le treci prin apa rece ca sa facilitezi curatarea coajei.
- In cazul in care doresti omleta sub coaja, e recomandat sa agiti oul inainte de fierbere.
Recent Comments