Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

vinuri, 1000 de chipuri, zona fintesti, dealumare
Procesul de vinificatie este dedicat revelarii personalitatii varietale a fiecarui soi, in conditiile oferite de zona Fintesti din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, tocmai pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate in ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
FGCR ȘI-A SCHIMBAT LOGO-UL Noutăți de la FGCR: FONDUL DE GARANTARE ȘI CREDITARE și-a schimbat imaginea. Și, în primul rând, logo-ul. Culoarea dominantă a rămas, desigur, tot verdele. Spicele și-au păstrat, și ele, locul de onoare. Schimbarea (minimală) de identitate noi conchidem/opinăm/o apreciem drept binevenită. În primul rând, credem, cu ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Sursele sănătoase de proteine, grăsimi și carbohidrați (lista completă)

“Suntem ce mancam!” spune un proverb foarte cunoscut. Haideti sa dovedim acest lucru pe parcusul articolului nostru. Va spunem exact ce cantitate trebuie sa mananci din grasimi, carbohidrati si proteine.

  • Sursa de baza de energie

Nu degeaba incep mai intai cu alimentele de baza, pentru ca ele sunt adevarata sursa de energie cu care corpul nostru se hraneste. Aceste alimente trebuie, la randul lor, sa aiba drept sursa: cerealele si nu numai. Profesorul Mencinicopschi este cel care ne da aceste surse: pâine, paste, fulgi de cereale. Toate sunt din faina integrala. Mai pe scurt, oamenii de stiinta ne spun ca, de fapt, nu trebuie sa urmam “noua moda” ca carbohidratii ingrasa, ci, dimpotriva, ele sunt esenta alimentatiei noastre, fara grăsimi si dulciurile concentrate, desigur.

  • Sursa de vitamine

Desigur ca nu puteam uita de sursa noastra de vitamine si minerale, caci si ele sunt parte tot din capitolul stil de viata sanatos. Ele sunt recomandate indiferent daca vrei sa slabesti sau nu, pentru ca, in fiecare zi (si punem accentul aici), ar trebui sa mananci un fruct, doua. Nu exagerat, ca-ntotdeauna, deoarece, datorita cantitatii mari de fructoza, ele au efectul opus, ingrasare!

  • Sursele corecte din care ne extragem proteinele + grăsimile

Printre alte alimente de baza nu ar trebui sa uitam si de lactate, care ar trebui consumate zi de zi, pentru ca ele ofera corpului tau cantitatea necesara de proteine, grăsimi și calciu, ultimul mai ales in cazul sistemului osos. Este important, totusi, sa mentionam ca fiecare aliment din aceste surse se consuma in mod diferit, iar, prin urmare, este recomandat sa tii un regim un anumit tip de regim, pentru un anumit timp. De pilda, lactatele care trebuie mancare in fiecare zi si cele pe care nu trebuie sa le mancati sub nicio forma, altele din care se consuma doar o mica cantitate. Totul o sa spunem intr-un articol viitor.

Cu toate acestea, ouăle, carnea si peștele trebuie sa se afla in mod obligatoriu in meniul vostru de zi cu zi. Fara a le combina, totusi. Mai multe tipuri de proteina pot crea probleme pentru organism, asa ca nu am vrea asta.

Recomandata este carnea de pui și peștele, insa, precum am mentionat mai sus, nu ambele. Prima ne ofera o substanta esentiala (fiind si sursa principala) pentru corpul nostru: fierul. De cate ori? Pai, trebuie sa o mancati cam de 2 ori pe săptămână.

Totodata, alte surse de grasime bune sunt: uleiul de măsline, avocado, peștele oceanic, somonul mai ales, semințele, nuci.

 „Proteine «complete» sunt cele care provin din lactate şi din ouă, cu scor de 100%. Proteinele din fasole, linte şi din năut au un scor între 70 şi 75%, iar proteinele din cerealele integrale – 42-59%”, ne mai recomanda medicul.

Mai jos am atasat si un tabel cu sursele bune de fibre si proteine:

Surse sanatoase de fibre:

Alimente Continut de fibre in grame *
Mazare decorticata, gatita, 1 cana 16,3
Fasole rosie, fiarta, 1 cana 13,1
Zmeura, bruta, 1 cana 8,0
Spaghetti din grau integral , 1 cana 6,3
Briosa din tarate de ovaz, medie 5,2
Para, medie cu coaja 5,1
Broccoli, fiert, 1 cana 5,1
Mar, mediu cu coaja 4,4
Terci de ovaz, rapid, regulat, sau instant, gatit, 1 cana 4,0
Fasole verde, gatita, 1cupa 4,0
Orez brun, gatit, 1cupa 3,5
Popcorn, expandat in aer, 2 cupe 2,3
Paine din grau integral, o felie 1,9

Surse santatoase de proteine:

Alimente Procentaj de calorii din proteine
Peste 87%
Tofu 53%
Lapte degresat 39%
Iaurt degresat 33%
Broccoli 28%
Fasole rosii 27%
Supa de linte 25%
Arahide 18%

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN