Turism la CRAMA HISTRIA:
MIRACHIADA DE VARĂ
Pe țărmul PONTULUI EUXIN, să te delectezi cu un ROSE
Acum, că a venit vara, să tot mergi pe la Histria. Să vizitezi ruinele unei cetăți care a fost, cândva, măreață – și a dus buhul coloniilor grecești pe malul de la Pontus Euxinus.
Poți să fii în trecere, că vara marea e un sfetnic bun – și te plimbi adesea pe țărmul ei, fie TRISTE, fie PONTICE.
Sau poți să de duci, cu un scop dinainte consimțit, spre a vedea via și vizita crama – și cu gând năimit ață ca să te întorci și cu ceva sticle de vin în portbagaj/rucsac.
Dar poți face – pur și simplu – și o călătorie virtuală, achiziționând vinurile de la Crama Histria.
De adăugat că la fel de bine se potrivesc și vinurile albe, bine răcite. Propunerea mea (ar fi o soluție magistrală) se îndreaptă către AMMOS pe ALB.
O variantă, cum spuneam, este și degustarea la cramă, adică la origini. Are avantajul de a nu tulbura vinul și ,mai ales, de a-l găsi la el acasă, în patria sa, în terroir-ul său, în deplinătatea puterilor sale, nescos – încă – din butoi sau abia tras la sticle, fără să intre în contact cu temperatura ambientală (ridicată), fără să fi ieșit la lumină, oxigen și (răs)-suflare, așa cum ne întâmpină el, genuin – și neieșit din tancul unde sălășluiește.
DEGUSTARE LA ORIGINI, ADICĂ LA CRAMĂ
Vă așteptăm să popositi în vie, ne anunță CRAMA HISTRIA, încă de pe site, pentru că acolo, în mod logic, acolo unde începe povestea bobului de strugure.
Fie că veți fi doar in trecere, fie ca veniți alături deprieteni, licorile magice ale Cramei Histria va asteaptăîmpreună cu plăcinta dobrogeană caldă, aburindă.
În cramă sau în plantația de viță de vie, suntem întotdeauna bucuroși de oaspeți !
Pachetele de degustare sunt diferite, după chef & poftă.
ÎN RITM DE ROSE
Pe colinele insorite ale Dobrogei viata are alt ritm, mai lin si mai subtil. Acest spirit s-a transmis si la vinurile rose.
Descriere (meșteșugită & fantastă, precum și vinul)
Beneficiind de o sticlă interesantă, ca vehicul și instrument al vinului, Ammos face impresie pe oriunde se duce.
Ammos a fost creat în Crama Histria, din Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.
Strugurii culesi în lădite și selectați foarte atent au fost vinificați după tehnologia vinurilor albe – presare lejerăși fără macerare peliculară, fermentați controlat la 16-17 grade.
După fermentare, pentru un plus de complexitate, vinul a fost ținut pe drojdia fină timp de patru luni.
Rezultatul e un vin rosé sec, cu o tărie alcoolică de 13.5 grade, cu aspect limpede și luminos, de culoare roz relativ intens, cu nuanțe de grena, care nu necesită decantarea.
Mirosul lui e intens fructat și condimentat de note florale, iar gustul, de aciditate relativ medie, de grepfruit rosu și pomelo.
Un rosé plin de prospețime, care poate acoperi o diversitate de preparate culinare: fructele de mare, pestele, preparatele mediteraneene usoare, cele din carne de porc, pui sau curcan. La desert poate fi servit cu salate de fructe preparate din fructe proaspete ca mango, pepene galben, caise sau piersici neînsiropate.
Ammos Rose 2016
Preț: 46.90 lei
Primul brand premium al Cramei Histria, Ammos Rosé 2016 este un vin special vinificat din soiuri nobile de Cabernet Sauvignon si Fetească Neagră. Ammos Rosé 2016 îți oferă un regal al simțurilor de la prima încercare.
Notele fructate se îmbină armonios cu cele florale, fructe roșii, mure, cireșe și nuante vegetale, într-un final apoteotic tonic și rafinat de iarbă și cafea.
Sortiment struguri: Cabernet Sauvignon (Rose), Feteasca Neagra
Un DUPLEX de aur al vinurilor (specific) roșii, o întâlnire privilegiată. Și, deja, un triunghi glorios.
Ce face fiecare? Păi, FETEASCA NEAGRĂ aduce aroma de fructe de pădure, de zmeură coaptă, de fragi sau de mure și imprimă vinului o aură de prospețime nebănuită.
CABERNET SAUVIGNON, impetuos cum îl știm (un etern june prim și cuceritor), aduce tupeu și aplomb nestăvilite
Mâncăruri recomandate: Fructe de mare, pește, preparate mediteraneene usoare, cele din carne de porc, pui sau curcan.
La desert, poate fi servit cu salate de fructe preparate din fructe proaspete ca mango, pepene galben, caise sau piersici neinsiropate.
Temperatura de servire: nu la temperatura pivniței, ci chiar mai jos, dar nu atât de jos încât să inhibe anumite categorii de compuși: 8°-10°C
Alcool: temperat, nici prea tare, nici prea slab, un puternic moderat :13.5%
ECHIPA RABBIT MEDIA
Citat 1:
…Cum spuneam, este și degustarea la cramă, adică la origini. Are avantajul de a nu tulbura vinul și ,mai ales, de a-l găsi la el acasă, în patria sa, în terroir-ul său, în deplinătatea puterilor sale, nescos – încă – din butoi sau abia tras la sticle, fără să intre în contact cu temperatura ambientală (ridicată), fără să fi ieșit la lumină, oxigen și (răs)-suflare, așa cum ne întâmpină el, genuin și pur…
Recent Comments