Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

legia arendei
Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură federativă afiliată la Confederația Europeană a Producătorilor de Porumb din Europa (CEPM), este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Reintinerirea statiunii Bujoru

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

De cativa ani cea mai mare statiune din tara, SCDVV Bujoru, se reintinereste. Pe langa laboratoarele performante deja recunoscute in domeniu la nivel national, statiunea modernizeaza crama si angajeaza tineri in cercetare si dezvoltare care fac performante in domeniul lor.

Iata ca la inceputul anului, spre uimirea multora, tanarul ing. Oenolog Marius Stoica a plecat din Bucuresti si s-a instalat la Bujoru pentru a practica meseria pentru care are o pasiune nemarginita.

In primele 3 luni de cand a venit aici a si creat un vin care a obtinut punctaj de medalie de argint la concursul international de vinuri IWCB (International Wine Contest at Bucharest) așezandu-se alaturi de deja consacratele vinuri de Bujoru : Feteasca neagra, Cabernet Sauvignon și Prințesa Covurluiului.

Din vinurile produse atat in sectia de micro vinificatie precum si cea de macro vinificatie, tanarul inginer a reusit sa creeze un cupaj de vinuri rosii apreciat de catre juratii concursului ca fiind un vin de medalie de argint.

In atelierul sau de creatie de la Statiunea Bujoru tanarul inginer a creat reteta cupajului, eticheta si povestea vinului inspirat de crama si podgoria incarcata de istorie la care au contribuit articolele stiintifice din cartile gasite in biblioteca statiunii precum si informatii obtinute de la batranii podgoreni ai locului. Astfel, cu informatiile adunate despre trecut, a masurat si a taiat in prezent pentru a crea vinul si povestea pentru viitor.

Asa s-a nascut Peonia (de la Paeonia, denumirea stiintifica a Bujorului), un vin rosu sec obtinut din soiurile Merlot, Cabernet Sauvignon si Burgund Mare, soiuri vinificate separat, maturate separat in baricuri, unite si ajustate cu atentie in proportii astfel incat s-a realizat un cupaj care incanta atat gusturile cunoscatorilor cat mai ales ale iubitorilor de vinuri complexe, cu taninuri moi si gust plin. Impresioneaza mai ales prin arome de fructe rosii ca cele de cirese si coacaze negre cu note de ciocolata, vanilie, cafea si scortisoara impregnate din butoiul de stejar romanesc cu prajire interioara medie. Este un vin care iti dezvaluie cate o aroma noua la fiecare 2-3 minute dupa ce ai deschis sticla si te indeamna sa mai rotesti paharul de cateva ori ca sa cercetezi cele mai subtile note.

Cu toate aceste modernizari si reintineriri in randul cercetatorilor si dezvoltatorilor ne asteptam ca in urmatorii ani statiunea Bujoru sa se alinieze cu ceilalti producatori de vinuri superioare si chiar sa aduca inovatii in domeniul cercetarii. Cine stie, poate chiar o drojdie selectionata din Podgoria Dealu Bujorului pentru vinuri rosii de calitate superioara care sa poarte in ea genomul viticulturii romanesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation