Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva, erbicidul Bizon™
Soluția Corteva – erbicidul Bizon™! Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Povestea primul magazin de brânzeturi fine din București

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dupa ce a avut, in prealabil, o experienta in domeniul start-upurilor, cu afaceri din domeniul auto (fiind el insusi un automobilist si participând la numeroase raliuri), Alexandru Pițigoi a decis cu mult curaj sa treaca la alt business, cu totul diferit. Astfel, acesta a infiintat magazinul de branzeturi frantuzesti Mesange Fromagerie, proaspat intors in Bucuresti, în luna august, in 2018, acesta fiind singurul magazin de branzeturi fine din Capitala (la momentul infiintarii).

„Fiind un foarte mare amator de brânzeturi bune, tot ce vindem aici sunt doar brânzeturi autentice, preparate de producători mici, de exemplu ferme sau cooperative. Nu este nimic industrial. Laptele provine de la animale care pasc pe pășune, în mediu liber, fiind prelucrat de oameni care respectă rețetele tradiționale. De-a lungul timpului, am tot studiat pentru mine acest domeniu, am călătorit mult și am urmat cursuri de specializare în Franța”, ne explica antreprenorul.

Alexandru era foarte pasionat de gustul branzeturilor, insa nu gasea suficiente sortimente frantuzesti pe piata noastra, asa ca a decis sa fie el personal furnizorul:

. „M-am gândit că piața nu este una foarte populată, sunt comercianți care aduc 5-6 brânzeturi, alții care listează 3-4 brânzeturi, dar un magazin de profil cu astfel de produse nu exista”

Puteti gasi magazinul pe strada Intrarea Tudor Ștefan din Capitală, arhitectura (care cu siguranta va va incanta) fiind realizata de Beros și Abdul. Proiectul a durat numai jumatate de an, la acestea s-au adaugat inca 4-5 luni de pregătire a listei de furnizori și a sortimentației, perioada in care angajatii au facut mai multe cursuri de specializare in Franta:

„Aparent, totul pare simplu deoarece vorbim despre un produs de bază, dar nu este chiar așa. Sunt foarte multe tipuri de brânză, trebuie să știi ce să îi spui clientului, dar și cum să păstrezi produsul în magazin. Brânza este un produs viu. În total avem cinci angajați full-time și alți doi angajați part-time”, spune Alexandru.

Acesta are in total 90 de sortimente de brânzeturi, iar jumatate dintre acestea se afla in permanenta pe rafturile magazinului. Majoritatea dintre ele au drept sursa Franța, Olanda, Italia, Spania, Elveția sau Marea Britanie. Pot fi gasite roicand gorgonzola, comte sau parmigiano reggiano, acestea vanzandu-se constant. Exista, de asemeni, si bauturi alcoolice care merg foarte bine cu branzeturile, este vorba, normal, despre vinuri.

Antreprenorul a investit in total 200.000 de euro, suma realizata integral din surse proprii:

. „Este foarte greu de estimat când voi recupera această investiție, eu nu privesc lucrurile așa, mi se pare greșit. Privesc totul ca pe o investiție. Părerea mea este că orice business cu un randament anual de peste 10% este foarte interesant…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation