Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

licori, lichior, laraha sau portocala curaçao, coloniștii spanioli
Din laraha: CURACAO, BĂUTURĂ CU AROMĂ DE INSULE :) Cu un BONUS: O LEGENDĂ A COLONIȘTILOR SPANIOLI  Un lichid albastru/sau albăstrui, cel mai ades, care se poate confunda ușor – doar pentru nenițiați ! – cu spirtul, dar nu e, nu e deloc spirt, consistența lui fiind diferită, el fiind, la ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
ammouliani, o insula cat grecia, salonic
În primul rând, Ammouliani poate fi numele unei mari iubiri. Ammouliani, insula, este cunoscută și sub numele de Amoliani, și este o insulă situată în unitatea regională Halkidiki, Grecia, la 120 km de Salonic. Din punct de vedere administrativ, face parte din unitatea municipală Stagira-Akanthos. Până aici, sentințe seci, propoziții ...
Read More

Oxygen Events – A doua editie a conferintei “Dezvoltare Regionala”

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

sa

Oxygen Events organizează ediția a doua a conferinţei care are ca subiect cheie dezvoltarea regională, un forum dedicat județelor, municipiilor și comunelor, iar inițiativa organizării vine ca urmare a uneia dintre principalele provocări cu care se confruntă Europa în secolul XXI și anume noile modele de dezvoltare a oraşelor sale.

Oficiali ai MDRAP consideră că succesul procesului de descentralizare depinde sine-qua-non de colaborarea și implicarea constantă a autorităților administrației publice centrale și locale, precum și a tuturor factorilor interesați iar instrumentele financiare utilizate în programele operaționale contribuie la dezvoltarea regională prin susținerea proiectelor mature, cu potenţială viabilitate economică, determinând totodată creșterea disciplinei financiare a proiectelor sprijinite.

Tema centrală a conferinței, susținută de Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Social Development Specialist, Europe & Central Asia The World Bank este “Coordonarea investițiilor de la bugetul de stat cu cele din fonduri europene și propuneri pentru o evaluare și selecție mai eficientă a proiectelor finanțate de la bugetul de stat” deoarece nevoile de investiții ale României sunt foarte mari și este clar că fondurile europene disponibile pentru perioada de programare 2014-2020 pot acoperi numai o parte din nevoi, {…} după principii clare”. Aceasta este ținta principală deoarece “Pentru a contribui la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020 este necesară implicarea tuturor reprezentanţilor din sfera socio-economică locală, atât din sectorul public cât şi din cel privat, în vederea eloborării şi punerii în practică a strategiilor de dezvoltare locală” crede și Ramona Ivan, director al Direcției Relații Externe și Finanțări Structurale din CEC Bank. Însă, înainte de a ne gândi la o convergență cu restul Europei trebuie să ne gândim la o convergenţă economică în interiorul României.

Harta investițiilor  va fi prezentată într-un Focus interesant de către Roxana Nica, care afirmă faptul că: ” Dezvoltarea regională urmăreşte impulsionarea și diversificarea activităților economice, stimularea investițiilor în sectorul privat, contribuția la reducerea șomajului și ,nu în ultimul rând, conduce la o îmbunătațire a nivelului de trai. ”

300x250

Laura Ionescu, Secretar de Stat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism susține că “O țară este bogată numai în măsura în care are comunități locale prospere, bazate pe spirit antreprenorial și pe o administrație publică deschisă afacerilor.” Însă, pentru realizarea acestor obiective “Dezvoltarea Parteneriatului Public Privat va constitui un pilon de susținere a autorităților locale pentru implementarea cu succes a proiectelor cu componentă europeană și/sau națională” afirmă și Mirela Iovu, vicepreședinte al CEC Bank.

Oraşele îndeplinesc un rol vital în dezvoltarea regiunilor europene, fiind considerate elemente cheie ale îmbunătăţirii competitivităţii Uniunii Europene la nivel global. Dezvoltarea unor oraşe competitive şi durabile reprezintă o prioritate la nivelul Uniunii Europene, România având obligaţia să se înscrie în acest demers european şi să asigure condiţiile dezvoltării durabile a reţelei naţionale de oraşe. Astfel, “Competitivitatea orașelor este generată nu doar de valorificarea oportunităților de localizare și a resurselor umane și naturale, ci și de coerența și consecvența acțiunilor autorităților publice și de politicile de marketing teritorial ale acestora”, afirmă Bogdan Suditu, conf.univ., Universitatea București.

Specialiștii sunt aici! Mihai Bogza, FIC&Bancpost, Anca Laura Ionescu, Secretar de Stat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Gabriel Friptu, Director General, MDRAP, Dragoș Pîslaru, General Manager, Gea Strategy&Consulting, Diana Doina Tenea, director general, MDRAP, Mirela Iovu, vicepreședinte, CEC Bank, Roxana Nica, Managing Director, Keys Fin, Mihai Groșan, director, MDRAP, Florin Dănescu, președinte executiv, ARB, Ana-Maria Mihăescu, Chief of Mission, IFC, Ramona Ivan, Director Direcţia Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank, Mihaela Toader, Director General Programe, Ministerul Fondurilor Europene, Sergiu Neguț, Business Angel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation