Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

imperial christmas gala a v-a, 22 decembrie 2024, ateneul român
Cea mai frumoasă muzică scrisă vreodată de Johann Strauss II, în interpretarea inegalabilă a Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, întâmpină magica Sărbătoare a Crăciunului! Bucuresti, 02 decembrie, 2024 – La cererea publicului, o nouă reprezentaţie a faimoasei SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA, sub egida IMPERIAL CHRISTMAS GALA, Editia a-V-a, tot pe data de 22 ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

LIVADA DE MERI, super afacere cu super fonduri europene

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Daca te gandesti sa incepi o (noua) firma, atunci, cu siguranta trebuie sa citesti acest articol, pentru ca, printre alte idei de afaceri (CLICK AICI PT AFACEREA CU APROZAR), este si aceea a unei afaceri de livezi cu meri, despre care vom vorbi astazi. Este recomandata mai ales fermierilor care doresc sa infiinteze o afacere cu bani mai putini, pentru ca la ea poti primi fonduri europene prin PNDR 2014-2020. Mai pe scurt, cerintele principale sunt de a avea o suprafata agricole in mediul rural, cu o suprafata mica (0,5-1 ha), in comparatie cu alte tipuri de afaceri si gata afacerea! Important este sa stii ca este foarte avantajoasa, iar pe acestea le vom enumera mai jos.

Mai mult chiar, in afara de vanzarea directa a produselor catre client, mai poti stabili cateva intelegeri si cu: angrosistilor locali, vanzatorilor de fructe cu amanuntul, cofetariilor, patiseriilor, supermarket-urilor si restaurantelor si, de asemenea, poti stabili colaborari cu producatorii de iaurturi samd.

Uite, ca sa va vorbim mai in concret, un antreprenor s-a decis ca, intr-o luna de primavara, mai 2010 (ca tot ne apropiem de mai), din comuna Plopana, judetul Bacau sa trimita un proiect de finantare pentru o livada de meri, iar peste cateva luni, in toamana lui noiembrie, putea sa se apuce de sapat si cumparat! Asa ca, doar ganditi-va ce posibilitati poti avea, iata ce a spus:

„Am dorit sa infiintam o livada de mar cu sistem de sustinere (inclusiv plasa antigrindina) si sistem de irigare, pe un teren mostenit de la bunica, despre care toata lumea ne spunea ca este mediocru”, o spune administratorul afacerii.

„Am privit intotdeauna proiectul ca pe o provocare, si nu ca pe o necesitate. Cand cei mai multi incercau sa ne convinga ca nu poti realiza o afacere viabila din ce ne-am propus, am mers mai departe, asumandu-ne toate riscurile.” a mai adaugat acesta.

In privinta scopului general al activitatii, continuand ideea proiectului de finantare, este cresterea potentialului agricol prin inceperea unei plantatii pomicole de mar la standardele nationale si comunitare, cu mentiunea ca trebuie sa f0losesti metode ale agriculturii moderne. In mod particular, scopul era infiintarea plantatiei si cumpararea de utilaje agricole potrivite si a unui sistem de realizare a energiei folosind surse regenerabile.

Proiectul vorbea despre 3 mari activitati ce trebuiau indeplinite:

  1. cresterea unei plantatii pomicole de mar in sistem superintensiv, folosind un sistem de sustinere, chiar si cu plasa antigrindina, si sistem de irigare prin picurare;
  2. cumpararea de utilaje agricole, respectiv tractor, cositoare, atomizor si remorca;
  3. cumpararea unui sistem de realizare a energiei folosind surse regenerabile, mai exact prin intermediul a 13 panouri fotovoltaice.

Cultura era structurata in patru parcele, fiecare dintre ele cu cate zece randuri de pomi (100 de pomi pe rand), cu o distanta intre randuri de 3,5 metri, intre pomi de 1 metru si, in final, cu o densitate de 2 850 de pomi/hectar.

Poate cel mai important aspect ala afacerii a fost cumpararea de utilaje performante care i-a eficientizat procesul de productie, scaderea costurilor si, desigur, cresterea eficientei economice. Numai in acest fel a reusit afacerea respectiva sa indeplineasca conditiile calitative si cantitative, pentru a atinge standardele europene stabilite din domeniu.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2017/04/23/start-in-afaceri-cu-un-aprozar/

http://agricult.ro/2017/04/11/arbusti-fructiferi/

http://agricult.ro/2017/04/04/cultura-ardeiului/

http://agricult.ro/2017/04/03/primavara-perioada-ideala-pentru-a-incepe-cele-mai-profitabile-afaceri/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation