Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

Leurda, usturoiul sălbatic

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Leurda este probabil unul dintre cele mai cunoscute plante minune, mai ales acum, cand e timpul lor si infloresc in primvara, sunt la mare cautare si pot contribui la detoxifierea corpului și imbunatatirea sistemului imunitar.

Cand va ganditi la leurda poate va vine in minte usturoiul, asta pentru ca mirosul este asemanator, in plus, înflorește în perioada aprilie — iunie. Leurda crește poate fi cultivata doar in Europa Centrală si este imposibil, cu cunostintele de acum, sa fie adaptata aceasta cultura in alte tari. Sunt intalnite des in padurile din Muntenia, Transilvania și sudul Moldovei.

Totodata, frunzele de leurda au trasaturi si ofera avantaje corpului nostru similare celor ale usturoiului, fiind bogata in sulfura de alil, care imprumuta, astfel, gustul si mirosul tuturor speciilor din genul Allium. Mai mult decat atat, este compusa din carotenoizi, vitaminele A și C, vitamine din complexul B, levuloza, ulei eteric complex, săruri minerale, calciu, fier, fosfor, natriu, magneziu, cupru și proteine.

O poti folosi inclusiv la salată, suc, infuzie, decoct, tinctură, fiind foarte buna contra a numeroase boli.

Studii recente realizate in laboratoarele din Germania au dovedit ca leurad este „Planta mileniului trei”, datorita proprietatilor sale care pot rezolva multe dintre problemele de sanatate moderne. Daca privim doar din perspectiva terapeutica, oamenii de stiinta spun ca este mai eficienta decat usturoiul.

Contine foarte multa adenozină, iar principalul avantaj al acestei substante este tocmai scaderea colesterolului, în reducerea tensiunii arteriale. Foarte buna, de asemeni, pentru ateroscleroză coronariană, hematurie și evita producerea accidentelor vasculare, precum si dezvoltarea trombozei și tromboflebitei.

De asemenea, ele prezinta si avantaje vasodilatatoare și scad hipertensiunea arterială.

Analizele recente arata ca ele distrug radicalii liberi din sânge, repornesc activitatea endocrinelor, scad sansele de aparitie a sclerozei la nivelul sangelui și creste circulația cerebrală, incetinind procesul de imbatranire.

Au eficienta si in privinta puterii de memorare, este buna contra lapsus, amneziilor, insomniilor, amețelile de dimineață, stările depresive, tensiunea la nivelul capului și stările de anxietate și de neliniște. Bulbii ei, ne sfatuiesc medicii, sunt buni pentru eliminarea insomniei și a stărilor de neliniște, ele pot fi consumate asa cum sunt ori adaugate in salata.

Frunzele pot fi adaugate si ele in salată si sunt recomandate mai ales persoanelor care sufera de bronșite, rezolva tuberculoza pulmonară și infecțiile de la nivelul căilor respiratorii superioare (gripe, raceli), pentru ca au in substante proprietati antiseptice și antiinflamatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation