Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

Îți place brânza făcută din lapte crud? sau…

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Incepem azi, dupa articolul nostru despre vinuri, sa vorbim despre Cheese 2017. UN  eveniment internațional realizat de Slow Food impreuna cu orașul Bra (specializat pe lactate de calitate superioara și artizanale) si care, dupa cum probabil v-ati dat seamana, va fi organizat in Italia între 15-18 septembrie 2017.
Anul 2017 reprezinta anul in care Cheese sarbatoreste 20 de ani. Pentru foarte mult timp, evenimentul a reusit sa realizeze o intreaga retea internationala de companii de brânză, păstori, negustori de brânză și specialiști în maturarea brânzei, care revin si tot revin dupa 2 ani, mereu, pentru a-si arata cele mai bune produse ale lor, dar si pentru a interactiona cu consumatorii, prin intermediul carora afla problemele pe care ei le intampina cand cumpara (in general) produse.
  
Ce e important insa la Cheese 2017 este modul in care lucreaza, fiind specializat pe brânzeturi facute din lapte crud. Pe de alta parte, un lucru nou pentru consumatori, in 2017, sunt produsele REALIZATE numai lapte crud de vacă, oaie și capră. Prin aceasta, italienii (care sunt acest prezentatori) doresc sa ridice stacheta si mai sus, in privinta calitatii lor. Ce treaba au aici branzeturile facute doar din lapte crud? Pai datorita biodiversitatii: a păşunilor, a raselor de animale, diversele tipuri de lapte, a meșteșugurilor şi tradiţiilor. 
  
Cheese 2017 ne mai vorbeste si despre naturalețe, referitor la utilizarea enzimelor industriale in facerea brânzeturilor, dar si cu un spectru larg de specializare, fiind incluse si: produsele din carne maturate (pe cale naturala, fără nitriți și alți conservanți), vinuri naturale cu ajutorul drojdiilor foarte atent alese și, desigur, fără sulfiți, bere belgiană Lambic tradițională (fermentatie spontana) + altele de panificație.
 
Cum ne dam seama de o brânza naturală? Trebuia sa fie facuta fără drojdii industriale. Companiile care sunt pe filiera lactatelor nu mai  prelucrează laptele manual, asa ca se ajunge ca laptele sa fie transportat din tevi in alte tevi, sau din oțel în alt oțel, care poate duce insa la aparitia florei bacteriene. Rezulta? scaderea nivelului de biodiversitate. Acuma, totul se leaga, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation