A avut loc ITALIAN WINE & FOOD DAY pe data de 25 MAI. Cum a fost si ce inseamna ITALIAN WINE & FOOD DAY?
Produsele Made in Italy se bucura de un mare succes in Romania ca, de altfel, in intreaga lume.
Restaurantele si produsele italiene prezente pe piata sunt din ce in ce mai numeroase, iar cultura gastronomica italiana face deja parte din obiceiurie alimentare ale romanilor, care in viata de zi cu zi alterneaza mancarurile locale cu o portie de paste sau cu o pizza.
Vinurile italiene sunt foarte apreciate in Romania si, de multi ani, ocupa primul loc in sectorul Ho.re.ca printre competitorii internationali.
In cadrul celei de-a opta editii a Festivalului Italian, Agentia ICE organizeaza a treia editie a “Italian Wine and Food Day”, are ca lscop promovarea unui sector de excelenta, consolidarea raporturilor comerciale, cresterea exporturilot de vinuri si produse alimentare catre Romania, precum si de a apropia si mai mult consumatorii romani de gusturile si aromele italiene.
In deschidere a avut loc un seminar organizat de Camera De Comert Italiana pentru Romania, in cursul caruia a fost prezentat “Raportul de constatare a cazurilor de Italian Sounding in sectorul de retail alimentar din Romania – editia 2016″, urmat de premierea restaurantelor certificate “Ospitalità italiana”.
Pe parcursul evenimentului, care de altfel a beneficiat de sprijinul ca parteneri media al unor importante reviste specializate din sectorul ho.re.ca., firmele italiene participante au avut ocazia sa intalneasca importatori/distribuitori de vinuri si/sau produse alimentare, buyers, precum si un public specializat selectionat din randul achizitorilor din restaurante, F&B managers ai hotelurilor, titulari si buyers din enoteci, sommelieri, magazine gourmet, wine-bar, ziaristi ai presei specializate si generale.
Asteptam bucurosi urmatoarea editie! 🙂
Recent Comments