Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

Grăsimile care-ți distrug viața

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Pentru că to am vorbit de alimentele care ne fac bine, ar trebui să vorbim și invers, adică despre alimentele care nu ne fac bine. Întotdeauna este bine să cunoaștem ambele laturi ale problemei. Medicii au numit-o cea mai distrugătoare grupă alimentara din lume, și anume cele partial hidrogenate. Asta deoarece corpului îi este foarte greu să le asimileze și, drept urmare, se depoziteaza în organism. De aici și problemele cardiovasculare si apariția afecțiunii cronice Alzheimer.

De aceea este de recomandat să eviți alimentele de acest gen care-ți pot afecta memoria și sănătatea cardiovasculară.

Din nefericire, aditivii și alte E-uri, prezente în majoritatea alimentelor de azi, sunt extrem de nocive pentru corp și duc la pierderea memoriei, în timp.

Un studiu realizat de Brigham and Women’s Hospital din Statele Unite, care a analizat 6000 de participanti in varsta, a vrut să vadă dacă există o legătură dintre memorie, cognitie si dieta pe o perioada de cinci ani. Rezultatele au demonstrat că persoanele care mâncau mai multe grasimi saturate aveau funcțiile cognitive mai slabe față de ce cei care mâncau alimente cu mai mulți acizi grași mononesaturați (ca cei din dieta mediteraneană, despre care am vorbit des pe drinkfood.ro).

Deci, ce știm sigur este că grăsimile saturate ne atacă creierul. Însă, există și alte articole care par a găsi cauza altundeva, de pildă un articol realizat de Harvard care opiniază că drept cauză ar putea fi o genă numită apolipoprotein E, sau APOE. Se pare că ar avea o legătură cu nivelul colesterolului din sange, iar o parte din populația lumii conține această genă (APOE e4) – de fapt gena crește foarte mult riscul de a face Alzheimer.

Alimentele care te omoară, încetul cu încetul:

  • Grasimi saturate

Oamenii care conțin gena APOE e4 prezintă un numar crescut (mai ridicat decât în mod obișnuit) de plăci formate din proteine. În corelație cu un regim plin de grăsimi saturate ar putea reduce puterea creierului de a combate aceste placi care ucid celulele si care favorizează apariția Alzheimer-ului.

Tot aceste tipuri de grăsimi influențează în sens negativ puterea de a memora si de a crea noi amintiri la numai zece minute de la consumare.

Astfel, nu ar trebui să mănânci des:

  • bacon,
  • salam,
  • cârnați,
  • chorizo,
  • brânză
  • sau untul.

„Cu totii le consumam din cand in cand, dar atunci cand grasimile saturate devin o baza in alimentatia ta, isi vor lasa amprenta asupra sanatatii tale”, spune Christopher Calapai, medic specialist in osteopatie.

  • Alimente albe

Include:

  • paine,
  • orez alb
  • si paste fainoase

cresc indicele glicemic din sange, lucru care favorizează inflamația la nivelul creierului.

  • Grasimi partial hidrogenate (grasimi trans)

„Dietele bogate in grasimi trans cresc depozitele de placa din creier. Un studiu a descoperit ca persoanele care au consumat niveluri ridicate de grasimi trans de-a lungul vietii aveau la batranete o capacitate cognitiva scazuta si creiere mai mici”, declară Dr. Calapai.

Aceste tipuri de grăsimi sunt foarte periculoase și se regăsesc în prăjituri, fursecuri cumparate (nu cele de casă), produse de patiserie, fast-food, chipsuri, alimentele prajite șamd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation