Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Read More

De dietă: cea mai bună rețetă de hrișcă

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Pate-ul de hrișcă este foarte apropiat în privința aspectului de hummus. Acesta poate fi consumat pe lipii, pâine, chipsuri șamd. Este adorat de mulți cunoscători, având proprietăți detoxifiante, laxative, dar menține în valori normale și nivelul glicemic, colesterolul.

Ca valori nutriționale, în compunerea sa regăsim o tonă de fier, seleniu, calciu și antioxidanți. 

Alt avantaj este și durata scurtă de preparare, în numai un sfert de oră ai terminat.

Ai nevoie de:

  •   250 grame hrișcă uscată pusă la hidratat minimum o oră (vor rezulta 400 grame de hrișcă)
  •   50 grame roșii uscate (aprox. 10 buc.)
  •   5 grame (1 lingură) condiment garam masala (o combinație tipic indiană de cuișoare, chimion, coriandru, dafin, piper, nucșoară și scorțișoară)
  •   10 grame (3 căței) de usturoi
  •   1 lingură oregano uscat
  •   40 ml. suc lămâie (2 lămâi)
  •   1/4 linguriță sare
  •   50 ml. apă plată
  •   20 ml. ulei măsline
  •   1/2 chilli uscat (la alegere, dacă doriți)

Cum se face:

  • Mai întâi, hrișca se scurge într-o sită, se clătește de mai multe ori prin apă și se adaugă alături de restul ingredientelor în mixer. În cazul în care vă plac preparatele iuți, introduceți inclusiv chilli sau piper cayenne.
  • Totuși, v-aș recomanda să-l faceți la început conform rețetei clasice, adică fără iuțeală, deoarece pentru unele persoane poate avea un gust mai ciudățel.
  • Amestecați ingredientele până se formează o cremă omogenă.
  • Se poate consuma pe felii de ardei gras, pe pâine sau lipii, condimentat cu verdeață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation