Pate-ul de hrișcă este foarte apropiat în privința aspectului de hummus. Acesta poate fi consumat pe lipii, pâine, chipsuri șamd. Este adorat de mulți cunoscători, având proprietăți detoxifiante, laxative, dar menține în valori normale și nivelul glicemic, colesterolul.
Ca valori nutriționale, în compunerea sa regăsim o tonă de fier, seleniu, calciu și antioxidanți.
Alt avantaj este și durata scurtă de preparare, în numai un sfert de oră ai terminat.
Ai nevoie de:
- 250 grame hrișcă uscată pusă la hidratat minimum o oră (vor rezulta 400 grame de hrișcă)
- 50 grame roșii uscate (aprox. 10 buc.)
- 5 grame (1 lingură) condiment garam masala (o combinație tipic indiană de cuișoare, chimion, coriandru, dafin, piper, nucșoară și scorțișoară)
- 10 grame (3 căței) de usturoi
- 1 lingură oregano uscat
- 40 ml. suc lămâie (2 lămâi)
- 1/4 linguriță sare
- 50 ml. apă plată
- 20 ml. ulei măsline
- 1/2 chilli uscat (la alegere, dacă doriți)
Cum se face:
- Mai întâi, hrișca se scurge într-o sită, se clătește de mai multe ori prin apă și se adaugă alături de restul ingredientelor în mixer. În cazul în care vă plac preparatele iuți, introduceți inclusiv chilli sau piper cayenne.
- Totuși, v-aș recomanda să-l faceți la început conform rețetei clasice, adică fără iuțeală, deoarece pentru unele persoane poate avea un gust mai ciudățel.
- Amestecați ingredientele până se formează o cremă omogenă.
- Se poate consuma pe felii de ardei gras, pe pâine sau lipii, condimentat cu verdeață.
Recent Comments