Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Read More

CUM SĂ FACI COZONACII DE PAȘTE SĂ IASĂ BINE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ce facem de Paste? Pai simplu: multi, multi cozonaci si multe oua. Nimic nu este la fel ca acel cozonac traditional de-al nostru cu nuca, pufos si super gustos de-ti lingi si degetele. Mai ales ca, noi, cei de la RABBIT MEDIA, ne-am gandit sa va pregatim o reteta de facut cozonac super usoara, simpla si rapida, tocmai pentru ca ne-am gandit ca sunt si persoane care nu au avut timp sa-si cumpere un cozonac, iar cum acuma magazinele sunt full, cel mai bine e sa-l faci acasa. In plus, mirosul de la cozonacul proaspat facut va va umple casa cu un miros de sarbatori, poate chiar aduce aminte de vremurile cand erati copii si mama/bunica faceau preparatele specifice de PasteSa mancam romaneste! Pofta buna si Sarbatori Fericite!

INGREDIENTE

1 kg de făină
50 de grame de drojdie proaspătă
500 mililitri de lapte
100 de grame de unt
450 de grame de zahăr
5 gălbenuşuri
o linguriţă de sare
coajă de lămâie şi portocală
2 plicuri de zahăr vanilat
300 de grame de zahăr
5 linguri de cacao
300 de grame de nuci

Etapele

Primul pas: mai intai trebuie sa pregatim laptele, asa ca-l vom incalzi iar apoi vom introduce 1 praf de sare in el, lasam sa se dizolve tot, dupa care adaugam si: 200 g zahăr și 50 g drojdie; ultimul lucru de facut acuma este sa-l lasam la dospit!

Mai departe, luam o cratia in care vom introduce 1 kg de faina, peste el maiaua dospita, 4 galbenusuri de ou; si framantam totul atata cat aluatul sa fie omogen. Dupa ne scoatem mainele de la framantat, punem alte 5 linguri de unt (ori daca nu aveti, puteti pune si margarină topită, e la fel de buna), apoi coajă rasă de lămâie; si acuma o luam de la capat cu framantatul! In acest punct, trebuie sa nu ne mai atingem de aluatul de cozonac, pentru ca trebuie sa se dospeasca, dar lasa-l mai mult timp, pana cand vezi ca s-a facut de doua ori mai mare ca inainte.

Al doilea pas: Acuma ia ceva pe care sa poti presara faina, pentru ca dupa trebuie sa iei aluatul de cozonac si sa-l tai in sase parti egale, in forma intinsa de dreptunghi cu o grosime de minim jumate de cm. Deasupra aluatului de cozonac in forma de dreptunghi se adauga umplutura dulce, dupa care le impletesti cate trei, ca un rulou. Acuma, iei cele 3 rolouri si le faci in forma de cozonac unsa si tapetata. De asemenea, in aceasta etapa va puteti folosi si de hartie de copt, dar va trebui sa o ungeti si pe ea. Acuma, pentru a treia ouara, o lasam la dospit, dar o lasati o ora pe ceas.

Al treilea pas: E bine sa aveti un ceas la indemana, pentru inainte de a se termina cele 60 de minute, cu aproximativ un sfert de ora inainte, pregatiti cuptorul sa arda. Dupa ce s-a terminat si ultimul sfert de ora pentru dospit, le ungeti cu ou si abia acuma bagati cozonacii la cuptor. Acuma ca s-au copt, stingem cuptorul si le punem pe ceva rece ca sa se raceasca mai rapid.

Poate cel mai important aspect este umplutura, de aceea asta e ultima parte a retetei noastre, poate cea mai importanta, in general se face aluatul pufos cu umplutură de nucă.

Umplutura

La umplutura trebuie sa fiti atenti sa spargeti bine de tot nucile si sa le faramitati, puteti alege dintre facalet si masina de tocat. Puneti peste pudra de cacao si incepeti sa amestecati. Adaugati zaharul si continuati amestecarea. Apoi mai puneti si niste lapte praf. Mai departe introduceti laptele si continuati amestecarea atata timp cat vedeti ca inca nu e omogena, cu un aspect cremos. Cand ati vazut ca s-a facut astfel, gata cozonacul, gata umplutura, gata tot! Numai bun de mancat! Multumim ca ne-ati urmarit pana aici si va asteptam si cu alte retete, arpopo, mai jos sunt si alte articole cu alte retete de gatit, avem o lista intreaga! Numai bine pana data viitoare si Sarbatori pascale fericite! 🙂

Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2016/12/19/retetele-drinkfood-ro-cocos-in-vin-din-bucataria-franceza/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/14/drinkfood-restaurantul-marco-polo/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/14/partea-a-doua-ce-sa-ai-in-vedere-cand-exista-o-problema-in-cuplu-si-cum-sa-o-rezolvi/

http://topwines.ro/?p=8423&preview=true

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation