Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

muzică de oscar, orchestra le muse, dirijor andrea albertini
Sâmbătă, 20 aprilie, la Ateneul Român din Bucureşti vor avea loc concertele “Ennio Morricone. Muzică de Oscar”. Porţile se vor deschide pentru public de la ora 15.00 pentru reprezentaţia de la ora 16.00 şi de la 18.30 pentru concertul de la ora 20.00! Cele două reprezentaţii nu vor avea pauză! ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Cum a fost VINVEST 2016?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ediţia a 13-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara , 22-24 aprilie 2016- Comunicat final – evaluare

Timișoara – Capitala Vinului din 2004

 

Timp de 13 ani, publicul timișorean a fost educat să descopere, să înteleagă, să iubească vinul. Salonul se adresează cu prioritate CONSUMATORULUI FINAL, care, ulterior, la hipermarket, supermarket, magazine de specialitate sau HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) va recunoaște vinurile degustate în cadrul salonului. Evenimentul în sine are la bază inițierea în arta degustării vinului și promovarea culturii acestuia în zona de vest a țării.

Alături de cei 30 de producători de vin, s-au regăsit în salon butașii altoiți de vița de vie, utilaje pentru îngrijirea plantațiilor, sisteme de susținere a viței de vie, sisteme antigrindină, echipamente profesionale pentru prelucrarea strugurilor, zdrobitoare, dezciorchinătoare, masă de selecție, prese, produse oenologice pentru fermentare și stabilizare, filtru, cisterne, tancuri, rezervoare de stocare, butoaie din lemn de stejar, sticle, dopuri, capsule, etichete, pahare, decantere și alte accesorii pentru vin. În acest an au participat în calitate de expozanți reprezentanți din șase țări: România, Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Germania, Portugalia și Italia.

La deschiderea oficială ne-au onorat cu prezența Achim Irimescu – Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Maria Grapini – Europarlamentar, Florica Chiriță – Director General al Camerei de Comerț, Industrie si Agricultura Timiș, Marian Constantin Vasile – Consilier Personal al Primarului Nicolae Robu, Titu Bojin – Președintele Consiliului Județean, Florin Faur- Director General APIA, Doru Petanec –  Director al Direcției Agricole Timiș, Petre Badea – președintele juriului Concursului Național de Vinuri VINVEST, reprezentanți ai Ordinului Saint Teodor din Vârșeț, delegația Organizației Turistice Vîrșeț, Ioan Nămoloșanu – prof. dr, președinte de onoare ADAR, Arina Antoce –Vice Președinte Științific ADAR, Dan Boboc – Președinte ADAR, decan al Facultatății de Economie Agroalimentara si a Mediului.

Tot la deschiderea oficială un moment unic dedicat vinului a fost primirea în randul Cavalerilor Ordinului Sfântului Teodor a dl Iavor Radovankovici, printr-o deosebită ceremonie.

La ediţia a 13-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST, expozanţii au revenit în  cel mai potrivit loc de desfăşurare, Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Timp de trei zile aceștia au lansat noi produse, brand-uri, au depănat poveștile succesului din spatele mărcilor recunoscute şi mult apreciate. Fie că erau producători de vin, importatori, firme din industria vinului sau presă de specialitate, expozanţii au depus toate eforturile ca să aducă publicului cele mai reprezentative şi de calitate produse.

Acestia saluta prezența în premieră la Timișoara a  cramelor Casa de Vinuri Cotnari, Crama Hermeziu, Tata și Fiul, Villa Vinea, Casa de Vinuri Husi, Asociatia Vitipomicola Brun-el Buzias Silagiu, Crama Thesaurus, Crama Aramic, a distribuitorului de distilate Perun, precum și revenirea la eveniment a renumitului producător de vin – Cotnari și a Stațiunii de Cercetare- Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Bujoru. De asemenea am avut alături pentru prima dată Willmes- prese pentru struguri, Loredo- utilije pentru vinificație, Decorium- produse utilitare unități horeca, Centro Group Profesional Tm- echipamente horeca, VCR Italia- producător de butași viță de vie

Prezența investitorilor în salon a dat un plus de valoare evenimentului. Dintre acestia amintim: Vasile Lungu, Crama Hermeziu; Anca Vlădoi, Domeniile Vlădoi; Doru Husarciuc, Crama Dealul Dorului; Eugen Seracin, Domeniile Sara; Valentin Chelaru, Domeniul Kelaru; Mariana Gîrniță, Domeniile Vînju Mare, Adam Crăciunescu, Crama Aramic; Ioan Moica, Crama Thesaurus; Victor Deleanu, Casa de Vinuri Cotnari; Costel Apostol, Crama Tata și fiul, Ștefan Ionescu, 1000 de Chipuri au vizitat salonul pe parcursul a două zile.

O noutate a salonului a fost Roulette de Vin, organizat de Valdo Invest in colaborare cu VINVEST, care pe perioada a circa 4 ore a antrenat marea majoritate a expozanților din salon.

Vizitatorii au fost mulţumiţi şi chiar încântaţi de vinurile noi, spumantele, vin arsurile, băuturi alcoolice descoperite in cadrul salonului.

Un aport deosebit l-au avut, ca în fiecare an, profesioniştii. Degustătorii experţi, somelierii, oenologii, dar şi personalul specializat al firmelor prezente în salon au oferit adevărate lecţii de degustare şi informaţii despre produsele expuse. Astfel că vizitatorii din delegaţii, jurnaliştii sau simpli iubitori ai vinului au aflat lucruri noi şi interesante.

Salonul a fost vizitat de 2 650 de persoane. Un important număr de specialişti a fost prezent la Salon, amintim membrii ai Asociației Țara Vinului Alba, Carei, Asociației Vitipomicole Brun-el Buziaș Silagiu și reprezentanta ONVPV Banat, Mirela Heizer. În salon au fost prezenți reprezentanți de la Facultatea de Horticultură Timișoara, din cadrul USAMVBT, Colegiul Economic Francesco Saverio Nitti, Facultatea de Arte si Design Timisoara.

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa, reprezentant al Universității de Agronomie și Medicină Veterinară din București, s-a prezentat cu primul vin universitar din România, un exemplu pentru celelalte facultăți de specialitate, iar Sațiunea de Cercetare- Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Bujorul ne-a răsfățat cu vin eco.

Auto Club Volkswagen a oferit atât expozanților, cât și vizitatorilor șansa de a admira și de a se informa în legătură cu mașinile pentru transport și distribuție expuse la Centrul Regional de Afaceri.

Din discuţiile cu oamenii de business reiese că în timpuri de restrişte economică, prezenţa la astfel de evenimente este cea mai eficientă modalitate de marketing. Participarea la salon reprezintă una din cele mai bune soluţii la problemele de vizibilitate şi brand awarness cu care se confruntă cele mai multe companii.

13048111_1085443434862925_2321004470226521524_o

Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST, ediţia a 11-a

VINVEST și ADAR au organizat cea de-a 11-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice care s-a desfăşurat în perioada 20-21 aprilie, înaintea deschiderii Salonului, Concursul VINVEST a adunat 122 probe. 30% din aceste probe au primit distincţii. La decernarea medaliilor au participat: prof.dr.Ioan Nămoloșanu si Director VINVEST ing Lucia Pîrvu. S-au acordat medalii de aur, medalii de argint, dar și trei Mari Medalii de Aur la vin alb Crama Buduresca, Sauvignon Blanc Premium 2015; vin rose pentru Crama Hermeziu, Cabernet Sauvignon Rose 2015; vin rosu Vincon România pentru Pinot Noir 2015.

Juriul a fost compus din membrii Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), având ca președinte dr.ing. Petre Badea, care a introdus pentru prima dată o aplicație pe tablete.

Membrilor Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice care ne-au onorat cu prezența au fost:

 • Exigentul si pasionatul Petre Badea care a preluat si in acest an, in Capitala Vinului Timisoara, functia de Presedinte
 • Nu numai observator de 11 editii, ci si Presedinte de Onoare ADAR, prof dr. Ioan Namolosanu, precum si
 • Vicepresedinte din Comisia Stiintifica, prof univ dr. Arina Antoce

Juriu

 • Mihaita Banita – oenolog Lacerta
 • Cristi Tudor – oenolog Rovit Valea Calugareasca
 • Delia Statescu – chimist
 • Mirela Gheorghe – oenolog Domeniile Vinju Mare
 • Nicolae Mateescu – oenolog Vincon Romania
 • Florin Voloaca – Oenolog Recas
 • Dorel Popa – oenolog Riviera

Concursul s-a desfăşurat în sala Timiș a Centrului Regional de Afaceri din Timişoara, iar jurnaliştii au avut acces la informaţii şi imagini pe parcursul desfăşurării.

­Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole și Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă.

Publicul profesionist a putut degusta probele medaliate din concurs  sâmbătă, 23 aprilie, după ceremonia de decernare a medaliilor.

Concursul VINVEST respectă regulamentul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) şi rămâne, dincolo de discuţiile şi aprecierile amatorilor, un important reper în calitatea vinurilor de pe piaţa românească.

Arta culinară – tinerii viitori profesionişti ai gastronomiei în Salonul VINVEST

Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti” din Timişoara este acreditat: postliceu – nivel 5 calificare;  liceu – nivel 4;

Oferta educațională a colegiului are în componenţa sa învăţământ liceal ciclul inferior şi superior,  filiera tehnologică profil servicii cu specializările: tehnician în activităţi economice, tehnician în activități de turism, tehnician în gastronomie şi organizator banqueting, precum și învățământ postliceal.

Colegiul a adus la ediţia a 13-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST viitori profesionişti, cea mai tânără generaţie de elevi, bucătari şi patiseri.

Pe linia de bucătărie din Salonul VINVEST, cei tineri au arătat publicului cum se prepară diferite reţete, simple şi gustoase.

Tinerii s-au întrecut în prepararea a fel de fel de bucate și au demonstrat cum se ajunge la un aspect deosebit de prezentare a mâncărurilor. Preparatele lor au fost jurizate, iar concurenți au fost răsplătiți cu cadouri și diplome.

13055062_1085444108196191_7290903711571571917_o

Presa la Salonul VINVEST

Ediţia a 13-a a Salonului VINVEST a fost onorata o delegaţie de 20 de jurnalişti din presa naţională de la București.În total în salon au fost circa 40 de jurnaliști pe perioada celor 3 zile.

Jurnaliştii de la București au participat la o vizită cu degustare de vinuri la cramele Recaș, unde au avut posibilitatea să vadă plantațiile de vie, tehnologie, turism viticol, magazin specializat de vinuri.  Degustările de vinuri au fost însoțite de mâncăruri tradiționale și voie bună

Din cadrul mass-mediei au fost reprezentanţi de la Lumea Satului, de la Radio România Timișoara, Radio România Antena Satelor, Radio România 3Net, Rabbit Media, ai publicaţiilor naţionale (Transilvania Business, Traveller Magazin, Lumea Satului) ai presei de specialitate în vin (Vinuri de top, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați), ai presei agricole (Catalog pentru agricultori, Agro Info, Ferma, Lumea Satului).

Din cadrul presei de turism amintim: Turism-Horeca-Calatorii, Tour.ist, Treveller Magazin.

În delegaţie au fost şi reprezentanţi ai Autorității Naționale pentru Turism şi ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România. Prezența producătorului și realizatorului de emisiuni, Florin Albu, de la Dr. Travel a făcut posibilă realizarea interviurilor cu domnul Ministru Achim Irimescu, doamna Maria Grapini, Europarlamentar, a investitorilor și a expozanților.

Ca și noutate a fost lansată cartea Vechi Soiuri Românești de Viță de Vie sub semnătura Ion M. Pușcă, ediția a 3-a 2015, carte premiată de Organizația Internațională a Viei și Vinului – Paris, Academia Oamenilor de Știință din România, Liga Scriitorilor Români. Această publicație a văzut lumina tiparului cu sprijinul domnului diplomat ing. Constantin Dinel CUCU. O altă lansare a fost prima ediție pe anul acesta a publicațiilor Rabbit Media și anume Catalog de AGRICULTORI și Industrie Alimentară, Editor Coordonator Mihail Gălățanu.

Imaginea frumosului a fost completată de pictorii Mihai Teodor Olteanu și  Adrian Marius Sabău cu lucrări de o deosebită valoare artistică.

Mediatizare şi promovare

Salonul a fost mediatizat prin cei 58 de parteneri media naţionali cu șase luni înainte de deschidere, iar în zilele premergătoare şi în perioada de desfăşurare a avut parte de promovare şi mediatizare intensă pe toate canalele disponibile în Timişoara şi în judeţ.

Trusturile şi publicaţiile au avut spaţiu de expunere în salon la Standul Presei sau chiar stand de expozant.

Mediatizarea ediţiei a 13-a a Salonului Vinvest s-a făcut prin:

 • machete a câte o pagină în revistele partenere
 • spoturi pe radiouri comerciale Radio Zu și Kiss FM
 • Concurs Kiss Fm – fiecare câștigător a primit o sticlă de vin și o invitație la salon
 • Reportaje despre salon si evenimentele premergătoare difuzate de Antena 1, Tvr 1, Lumea Satului
 • Zeci de bannere online pe site-uri
 • Zeci de articole de presă, ştiri televizate, ştiri radio
 • Afişe în toate casetele ADP-ului din oraș
 • fluturaşi
 • invitaţii
 • bannere stradale
 • mashuri

Salonul Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara, ediţia a 13-a în cifre

2650 de vizitatori

13 delegaţii din ţară şi străinătate:

40 de jurnalişti prezenţi

98 de firme şi instituţii participante

30 de producători de vin, spumant, vinars, băuturi alcoolice

3 distribuitori de vin și distilate

13 companii de servicii conexe

28 de parteneri de produse şi servicii

58 de parteneri media

16 parteneri media principali

Acestia au fost onorați de prezența Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, care pe perioada mai multor ore a reușit să salute toți expozanții Salonului VINVEST Timișoara 2016. Mulțumim domnului Ministru Achim Irimescu pentru interviul acordat realizatorului Florin Albu din care redăm concluzia vizitei:

În primul rând vinul românesc și-a acordat o șansă extraordinară prin calitatea fantastică a vinurilor, cum a evoluat caliatea vinului în România, să îi acordăm o șansă în promovarea lui în consumul național și internațional. Trebuie neapărat să îl susținem și să îl promovăm cât mai mult posibil altfel cu toată calitatea extraordinară nu vom reuși să facem față concurenței la nivel european și mondial.

România trebuie cu cerbicie să lupte și să ajungă acolo unde îi este locul cu o calitate extraordinară, cu un marketing și neaparat cu fonduri pentru promovare chiar pe plan național.

Pentru astfel de evenimente prezența reprezintă șansa numărul 1.

Deși am avut ocazia să degust aceste vinuri, vinars, astazi trecând pe la cele 30 de standuri de vinuri am rămas impresionat de calitatea acestora, parfumul extraordinar, diferența de teritoriu fiind resimțită între vinurile producatorilor.

Iar eu, ca simplu consumator pot să vă spun că realizez cât de importantă este pasiunea, investițiile, tehnologia și cunoștiințele în realizarea vinurilor.

Informaţii şi imagini găsiți pe site-ul oficial www.vinvest.ro si pe facebook, pe www.facebook.com/salonul.vinvest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation