Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

le manoir, vinuri franțuzești, arta gastronomiei
București, 14 mai 2025 Joi, 15 mai, Le Manoir propune publicului o dublă incursiune în universul vinurilor de prestigiu prin două evenimente speciale găzduite la Le Bistrot Français, în cadrul Club Epicurian – conceptul de club privat dedicat experiențelor gastronomice memorabile. De la un prânz cu aer provensal, în compania ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
EUROSEJUR/GRECIA/Ammouliani: SUNRISE VILLAS  La noutățile sezonului, trecem aceste vile!  Noutățile sezonului! SUNRISE VILLAS! Ele sunt niște vile de pe înălțimi, scăldate în soare de pe promontoriu. Din insula grecească Ammouliani. Le vizitaserăm cu ani în urmă, dar PE ATUNCI atunci erau în construcție! La această oră, ele sunt zâmbitoare, pe ...
Read More

Ciorba: cel mai sănătos preparat, conform nutriționistei Bilic

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit într-un mic articol al ei, cititorilor de pe Facebook, despre cel mai sănătos aliment, care poate fi preparat de oricine și rapid, care nu are un timp de preparare ridicat.

Acest aliment este deja cunoscut de voi și este foarte folosit de bucătăria românească. Preparatul despre care vorbesc este cunoscuta ciorba sau supa preluată de la ruși. Din nefericire, în ultimii ani gospodinele au renunțat din ce în ce mai mult la acest preparat, deși uită cât de sănătos este!

Nutritionistii, toți, au căzut de acord cu privire la beneficiile incredibile ale acestui atât de cunoscut preparat din bucătăria românească: ” de la supa incoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie”. Mai nou, în Franța, masa constituie mai mult un „souper”, decât orice altceva dar nu cină, din cauza faptului că la ei s-a format acest obicei de a mânca supă pe timpul serii.

Ciorba fost și este foarte utlizată de români, deoarece este ieftină și relativ sățioasă. Cea făcută la cazan are chiar un gust super bun, cei care ați mai încercat știți deja despre ce vorbesc.

Nutriționiștii iubesc așa de mult acest preparat tocmai datorită faptului că este complet si echilibrat. Sunt de toate: legume, paste fainoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste si foarte multa apa. Astfel, preparatul are darul de a hidrata, de a te incălzi pe timpul toamnei sau iernii si hranește cu putine calorii, deci nici nu îngrașă! Normal că ciorba se poate face și cu mai multă grasime sau cu mai multă smântână, dar nu este recomandat.

Pentru copii și persoanele în vârstă, ciorba rămâne cel mai bun mod de a le oferi substanțele de care au nevoie.

O ciorbă de poate ține între 2-3 ore fără senzație de foame. V-am spus la început: este relativ sățioasă și, marele avantaj, ieftină. Din punct de veder eal unei analize ecografice, se observă că stomacul se golește cu 30% mai târziu decât in cazul unei supe, dacă alimentele ar fi consumate separat.

Puteți încerca să adăugați de acum și niște ardei, deoarece este foarte recomandat pentru slăbire sau pentru a-ți menține greutatea corporală la un nivel normal: crește arderile si accelereaza metabolismul cu 25% pentru 3 ore dupa masa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation