Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Cilibir: din seria preparate turcești

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cilbir este printre cele mai vechi mancaruri cu specific turcesc. Rețeta este compusa din ouă poșate cu cremă usturoiată de iaurt și unt topit aromatizat.

sursa: creativemarket.com

Daca te-ai decisa sa prepari acest tip de preparat, atunci trebuie sa ai urmatoarele ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • 350 g iaurt gras
  • 4 linguri unt
  • 1/2 linguriță paprika
  • 1/8 linguriță turneric
  • 1/2 linguriță tahini
  • puțin chili piper cayenne
  • sare după gust
  • 1 lingură oțet alb
  • câteva fire de pătrunjel mărunțit fin (opțional)

Mai intai pisezi usturoiul și adaugi putina sare peste, ai grija ca compozitia sa se transforme intr-un fel de pasta. Pui peste iaurt și tahini, amestecă si transfera-l intr-un bol destul de adanc, ca sa incapa. Il lasi “la lasat”.

Urmeaza sa topim untul in alta cratita, unde adaugi paprika, turmeric, cayenne și ceva sare. In timp ce amesteci, asteapta untul sa sfaraie, atunci te opresti. Iei untul topit si il treci printr-o sită fină într-un bol mic și lasa-l la cald.

Iei o cratiță înaltă (de peste 2 L) plina cu apă, impreuna cu praf de sare și oțet alb. Asteapta sa fiarba. Spargi oule in doua boluri diferite. Astepti sa fierbi apa pana cand face clabucii specifici. Adaugi oule usor in apa fiarta. Nu trebuie lasat mai mult de 2-3 minute (cu capacul pus): numai albușul trebuie să se coaguleze, gălbenușul trebuie să rămână moale. Când vezi ca s-a facut un ou, il asezi pe un șervețel de hârtie care sa absoarba apa și urmaresti acelasi proces si la urmatorul.

Oule facute se pun, dupa, peste mixtura de iaurt, dar in asa fel incat gălbenușurile să rămână intregi. In final, peste scurgi untul topit aromatizat și presai putin pătrunjel mărunțit deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation