Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

vinuri, 1000 de chipuri, zona fintesti, dealumare
Procesul de vinificatie este dedicat revelarii personalitatii varietale a fiecarui soi, in conditiile oferite de zona Fintesti din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, tocmai pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate in ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
FGCR ȘI-A SCHIMBAT LOGO-UL Noutăți de la FGCR: FONDUL DE GARANTARE ȘI CREDITARE și-a schimbat imaginea. Și, în primul rând, logo-ul. Culoarea dominantă a rămas, desigur, tot verdele. Spicele și-au păstrat, și ele, locul de onoare. Schimbarea (minimală) de identitate noi conchidem/opinăm/o apreciem drept binevenită. În primul rând, credem, cu ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Ce legume sunt TOXICE dacă sunt mâncate CRUDE

Daca esti un raw vegan atunci ar trebui in mod OBLIGATORIU sa citesti acest articol, pentru ca sunt unele legume care, pe langa faptul ca sunt mult mai nutritive daca sunt gatite, unele dintre ele nici nu ar trebui mancate fara sa fie GATITE. Haideti sa intram direct in idee.

  • Legumele care trebuie in mod OBLIGATORIU gatite inainte de a fi consumate

In ciuda a ceea ce se spune in general, nu, nu este adevarat: mai raman nutrienti si enzimele (chiar in mare parte dintre ele) in alimente, dupa ce le-am preparat termic. Ceea ce este important este sa mentii intotdeauna un echilibru in toate. A le manca crude inseamna de fapt sa le utilizezi pentru smoothieuri, nu altceva…

Zic asta pentru ca sunt si legume care ofera nutrientii necesari corpului numai dupa ce sunt  gatite.

Vorbim despre urmatoarele:

  • rosiile (ce elibereaza mai mult licopen)
  • morcovii;
  • spanacul;
  • ciupercile;
  • sparanghel;
  • varza;
  • ardeii grasi.

Toate cele de mai sus dobandesc mai multi antioxidanti in momentul in care sunt gatite. De aceea spuneam ca nu e bine sa le mancati crude, pentru ca unele dintre ele va pot provoca chiar si indigestie. Nu e bine sa dai corpului tau prea multe fibre, NICIODATA. Altfel te asteapta balonare, indigestie si constipatie.

Spanacul are acid oxalic, care nu-i mai permite organismului tau sa asimileze corect calciului. La fel se intampla si la: patrunjel, stevie, sfecla sau ceapa verde. Sparanghelul are acelasi efect ca si la spanac, tocmai de aceea cea dintai te protejeaza de cancer. Ciupercile, de asemeni, odata gatite ele dobandesc mai mult potasiu, iar la morcovi, acestia ajuta la o mai bun absorbtie, atunci cand sunt preparate termic.

Consumate ca atare fac rau toate cele din captiolul crucifere(broccoli, conopida, ridichii, varza). Apar des in sucuri si smoothie-uri, dar ce-i mult strica, desigur, ceea ce poate duce la aparitia hipotiroidismului. Ele au o enzima care impiedica actiunea glandei tiroide.

Acelasi principiu se aplica si in cazul leguminoaselor. Vei resimti lipsa de indigestie la doar 3 ore de la consum, daca cumva le mananci fara sa le fi prajit inainte. Simptomele sunt greata, voma si diareea.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN