Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

combaterea bolilor la culturile de cereale paioase, Verben™ - fungicidul NR 1 din T1, Corteva Agriscience
Un nou STAR în combaterea bolilor la culturile de cereale păioase! Protecția cerealelor începe din T1 Principalele boli care afectează puternic culturile de cereale păioase își fac apariția chiar din primăvară, cum ar fi făinarea, pătarea în ochi, septorioza, iar dacă factorii de mediu sunt favoribili și restul bolilor pot ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
GRECIA, Ammouliani, Ammouliani turnat in pahare
Anul acesta, 2021, și-a respectat pe deplin blazonul. În Ammouliani, am reușit să facem o degustare, eu îi spun degustarea anului. Fiindcă anul 2021 a fost sărac în degustări și evenimente, iar noi am mai avut doar încă o degustare de referință, cea pe care am menționat-o/am scris în numărul ...
Read More

Ce legume sunt TOXICE dacă sunt mâncate CRUDE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Daca esti un raw vegan atunci ar trebui in mod OBLIGATORIU sa citesti acest articol, pentru ca sunt unele legume care, pe langa faptul ca sunt mult mai nutritive daca sunt gatite, unele dintre ele nici nu ar trebui mancate fara sa fie GATITE. Haideti sa intram direct in idee.

  • Legumele care trebuie in mod OBLIGATORIU gatite inainte de a fi consumate

In ciuda a ceea ce se spune in general, nu, nu este adevarat: mai raman nutrienti si enzimele (chiar in mare parte dintre ele) in alimente, dupa ce le-am preparat termic. Ceea ce este important este sa mentii intotdeauna un echilibru in toate. A le manca crude inseamna de fapt sa le utilizezi pentru smoothieuri, nu altceva…

Zic asta pentru ca sunt si legume care ofera nutrientii necesari corpului numai dupa ce sunt  gatite.

Vorbim despre urmatoarele:

  • rosiile (ce elibereaza mai mult licopen)
  • morcovii;
  • spanacul;
  • ciupercile;
  • sparanghel;
  • varza;
  • ardeii grasi.

Toate cele de mai sus dobandesc mai multi antioxidanti in momentul in care sunt gatite. De aceea spuneam ca nu e bine sa le mancati crude, pentru ca unele dintre ele va pot provoca chiar si indigestie. Nu e bine sa dai corpului tau prea multe fibre, NICIODATA. Altfel te asteapta balonare, indigestie si constipatie.

Spanacul are acid oxalic, care nu-i mai permite organismului tau sa asimileze corect calciului. La fel se intampla si la: patrunjel, stevie, sfecla sau ceapa verde. Sparanghelul are acelasi efect ca si la spanac, tocmai de aceea cea dintai te protejeaza de cancer. Ciupercile, de asemeni, odata gatite ele dobandesc mai mult potasiu, iar la morcovi, acestia ajuta la o mai bun absorbtie, atunci cand sunt preparate termic.

Consumate ca atare fac rau toate cele din captiolul crucifere(broccoli, conopida, ridichii, varza). Apar des in sucuri si smoothie-uri, dar ce-i mult strica, desigur, ceea ce poate duce la aparitia hipotiroidismului. Ele au o enzima care impiedica actiunea glandei tiroide.

Acelasi principiu se aplica si in cazul leguminoaselor. Vei resimti lipsa de indigestie la doar 3 ore de la consum, daca cumva le mananci fara sa le fi prajit inainte. Simptomele sunt greata, voma si diareea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation