Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Daca faci sala sau esti pasionat de lifestyle, de fitness si doresti sa te pastrezi sanatoasa/sanatos, atunci trebuie obligatoriu sa citesti acest articol! Deoarece, de cele mai multe ori, alimentatia pe care o urmezi include carbohidrati, motiv pentru care trebuie sa stii care alimente sunt bune si care nu! Doar ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
EXCLUSIVITATE   PORTRET DE FERMIER:   VICTOR CHIVU Răzvrătit, a ieșit la protestul fermierilor împotriva guvernanților și autorităților, cu vaci, utilaje – și cu talanga la gâtJ Pe Victor Chivu l-am cunoscut la unul dintre evenimentele importante din agricultura românească, desfășurat la ASAS(Academia de Științe Agricole și Silvice-Șișești). Mi-a povestit, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sărbători de Paști in Grecia: Ziua 1 – 26.04 BUCUREȘTI – SALONIC Întâlnire la ora 21.00 în parcarea de la Piața Victoriei, plecare spre Grecia pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata. Ziua 2 – 27.04 SALONIC – AMMOULIANI Sosim dimineața la Salonic, tur pietonal in cel de-al ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Ce legume sunt TOXICE dacă sunt mâncate CRUDE

Daca esti un raw vegan atunci ar trebui in mod OBLIGATORIU sa citesti acest articol, pentru ca sunt unele legume care, pe langa faptul ca sunt mult mai nutritive daca sunt gatite, unele dintre ele nici nu ar trebui mancate fara sa fie GATITE. Haideti sa intram direct in idee.

  • Legumele care trebuie in mod OBLIGATORIU gatite inainte de a fi consumate

In ciuda a ceea ce se spune in general, nu, nu este adevarat: mai raman nutrienti si enzimele (chiar in mare parte dintre ele) in alimente, dupa ce le-am preparat termic. Ceea ce este important este sa mentii intotdeauna un echilibru in toate. A le manca crude inseamna de fapt sa le utilizezi pentru smoothieuri, nu altceva…

Zic asta pentru ca sunt si legume care ofera nutrientii necesari corpului numai dupa ce sunt  gatite.

Vorbim despre urmatoarele:

  • rosiile (ce elibereaza mai mult licopen)
  • morcovii;
  • spanacul;
  • ciupercile;
  • sparanghel;
  • varza;
  • ardeii grasi.

Toate cele de mai sus dobandesc mai multi antioxidanti in momentul in care sunt gatite. De aceea spuneam ca nu e bine sa le mancati crude, pentru ca unele dintre ele va pot provoca chiar si indigestie. Nu e bine sa dai corpului tau prea multe fibre, NICIODATA. Altfel te asteapta balonare, indigestie si constipatie.

Spanacul are acid oxalic, care nu-i mai permite organismului tau sa asimileze corect calciului. La fel se intampla si la: patrunjel, stevie, sfecla sau ceapa verde. Sparanghelul are acelasi efect ca si la spanac, tocmai de aceea cea dintai te protejeaza de cancer. Ciupercile, de asemeni, odata gatite ele dobandesc mai mult potasiu, iar la morcovi, acestia ajuta la o mai bun absorbtie, atunci cand sunt preparate termic.

Consumate ca atare fac rau toate cele din captiolul crucifere(broccoli, conopida, ridichii, varza). Apar des in sucuri si smoothie-uri, dar ce-i mult strica, desigur, ceea ce poate duce la aparitia hipotiroidismului. Ele au o enzima care impiedica actiunea glandei tiroide.

Acelasi principiu se aplica si in cazul leguminoaselor. Vei resimti lipsa de indigestie la doar 3 ore de la consum, daca cumva le mananci fara sa le fi prajit inainte. Simptomele sunt greata, voma si diareea.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN