Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

legia arendei
Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură federativă afiliată la Confederația Europeană a Producătorilor de Porumb din Europa (CEPM), este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Carnea procesată, o posibilă cauză a bipolarității

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un nou studiu realizat de Johns Hopkins University cu peste 700 de pacienți care prezentau simptome maniacale a aratat ca sansele erau de 3 ori mai mari ca boala lor sa se datoreze unui anumit tip de mancare: cărnuri procesate, fata de cei care aveau alte afectiuni  boli, precum schizofrenie. 

„Ne-am uitat la o serie de obiceiuri alimentare, iar cărnurile procesate chiar au ieșit în evidență”, a spus Robert Yolken, autorul studiului.

Motivul este inca necunoscut. Cu toate acestea, un alt experiment facut pe sobolani, care au fost hraniti cu mezeluri a dovedit o activitate mai crescuta în regiunea hipocampului. De asemenea, si flora intestinală a șobolanilor a avut de suferit, lucru care-i face pe cercetatori sa se intrebe daca nu cumva exista o legatura între nitrații din carne și sistemul nervos.

Diversele fluctuatii din flora intestinală pot avea influente negative asupra sanatatii creierului in feluri inca neclare pentru oamenii de stiinta, iar tocmai de aceea nu ar fi o noutate daca simptomele maniacale pot fi oroduse sau agravate de nitrații din cărnurile procesate.

De asemenea, analiza a mai aratat si ca o dietă în care mezelurile sunt principalul fel poate produce afectiuni cu episoade maniacale. Una dintre ele fiind chiar bipolaritatea. Boala se caracterizeaza prin modificari anormale si opuse de stare și energie – oamenii bipolari sunt foarte fericiti sau foarte tristi, trecand incredibil de rapid de la o stare la alta. Astfel de momente pot tine saptamani/luni intregi, dupa caz, si de cele mai multe ori insotesc si depresia și psihoza.

Macar o data in viata lor 1 din 25 de oameni au episoade de bipolaritate, potrivit National Institute of Mental Health. Nu se stie nici pana astazi ce o produce, ori predispozițiile genetice, ori altceva, insa nimic nu este sigur deocamdata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation