Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

vinuri, 1000 de chipuri, zona fintesti, dealumare
Procesul de vinificatie este dedicat revelarii personalitatii varietale a fiecarui soi, in conditiile oferite de zona Fintesti din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, tocmai pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate in ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
FGCR ȘI-A SCHIMBAT LOGO-UL Noutăți de la FGCR: FONDUL DE GARANTARE ȘI CREDITARE și-a schimbat imaginea. Și, în primul rând, logo-ul. Culoarea dominantă a rămas, desigur, tot verdele. Spicele și-au păstrat, și ele, locul de onoare. Schimbarea (minimală) de identitate noi conchidem/opinăm/o apreciem drept binevenită. În primul rând, credem, cu ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Carnea procesată, o posibilă cauză a bipolarității

Un nou studiu realizat de Johns Hopkins University cu peste 700 de pacienți care prezentau simptome maniacale a aratat ca sansele erau de 3 ori mai mari ca boala lor sa se datoreze unui anumit tip de mancare: cărnuri procesate, fata de cei care aveau alte afectiuni  boli, precum schizofrenie. 

„Ne-am uitat la o serie de obiceiuri alimentare, iar cărnurile procesate chiar au ieșit în evidență”, a spus Robert Yolken, autorul studiului.

Motivul este inca necunoscut. Cu toate acestea, un alt experiment facut pe sobolani, care au fost hraniti cu mezeluri a dovedit o activitate mai crescuta în regiunea hipocampului. De asemenea, si flora intestinală a șobolanilor a avut de suferit, lucru care-i face pe cercetatori sa se intrebe daca nu cumva exista o legatura între nitrații din carne și sistemul nervos.

Diversele fluctuatii din flora intestinală pot avea influente negative asupra sanatatii creierului in feluri inca neclare pentru oamenii de stiinta, iar tocmai de aceea nu ar fi o noutate daca simptomele maniacale pot fi oroduse sau agravate de nitrații din cărnurile procesate.

De asemenea, analiza a mai aratat si ca o dietă în care mezelurile sunt principalul fel poate produce afectiuni cu episoade maniacale. Una dintre ele fiind chiar bipolaritatea. Boala se caracterizeaza prin modificari anormale si opuse de stare și energie – oamenii bipolari sunt foarte fericiti sau foarte tristi, trecand incredibil de rapid de la o stare la alta. Astfel de momente pot tine saptamani/luni intregi, dupa caz, si de cele mai multe ori insotesc si depresia și psihoza.

Macar o data in viata lor 1 din 25 de oameni au episoade de bipolaritate, potrivit National Institute of Mental Health. Nu se stie nici pana astazi ce o produce, ori predispozițiile genetice, ori altceva, insa nimic nu este sigur deocamdata.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN