In ultimul articol am vorbit despre primele doua beneficii ale consumului de bere, dar am facut si o scurta prezentare cu privire la continutul berii, asa ca va sfatuim, daca doriti, sa vedeti si articolele de dinainte acestuia (CLICK AICI PT A VEDEA) Acuma, iata si ultimele 2 beneficii ale berii.
Reduce riscul aparitiei de boli cardiovasculare
Este foarte important efectul sus-mentionat, pentru ca afectiunile cardiovasculare au cele mai mari rate de mortalitate de pe glob, iar tocmia de aceea, multi oameni de stiinta se axeaza mai mult pe gasirea unor rezolvari la aceste probleme.
Ce se intampla de fapt e ca, in urma consumul de bere, nivelul de HDL colesterol este mai mare (aici foarte benefica este si protectia anti-ateroscleroza), ca un efect al cauzei reducerii nivelului homocisteinei, dar si cel de antiagregant.
Si desigur, cum altfel am putea incheia articolul nostru, daca nu cu cateva mituri despre bere…
- „daca berea are o culoare inchisa, atunci inseamna ca berea este alcatuita din multe calorii, dar si ca are un cotinut mai mare de alcool”
Nu are nici o singura legatura. Am mai vorbit despre asta si in numeroase alte articole ale noastre, cu precadere in cel despre fabricarea berii (procesul magic de fabricare a berii – click aici). Continutul de alcool din bere este un produs al duratei de prajire a cerealelor. Prin urmare, pe aceleasi rationament, nici berea neagra nu poate sa aiba mai multe calorii fata de blondă (desi exista si mici exceptii).
- „Siliciul din bere nu este benefic”
In primul rand ca cele mai semnificative locuri din care se obtine siliciul sunt cerealele si apa, pentru ca ele au cel mai mare grad de asimilare. Tocmai de asta, din start, negam o astfel de afirmatie falsa, pentru ca berea in sine este alcatuita din siliciu.
Alte articole despre bere:
http://beeruniversity.ro/2017/05/16/cum-sa-faci-bere-bruna/
http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/
Recent Comments