Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Read More

Vreme numai bună de grătar

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Vremea calda si temperatura de peste 25 grade cresc pofta de viata si de petrecut timpul in natura, ba chiar si pofta de mancare… sau pe toate trei la un loc. Se vede deja pe fetele oamenilor ca trecerea la vremea calda aduce veselie si ii determina sa petreaca mai mult timp in aer liber, sa socializeze si sa se relaxeze. Iar cum mancarea este o componenta esentiala in existenta noastra, orice intalnire este mai placuta atunci cand este ‚acompaniata’ de o masa delicioasa.

Ce sa mai… temperaturile crescute ne fac sa ne indepartam de orasul aglomerat si sa iesim in padure.  Iar peisajul poate fi in mod delicios intregit de o bautura rece si un gratar apetisant, nu-i asa? Avand in vedere ca la iarba verde vrei sa te bucuri mai degraba de natura si de oamenii cu care te inconjori, exista un truc simplu pentru a avea un gratar fie el de pui, porc sau peste cu un gust bun de te lingi pe degete: condimentele pentru gatit. Iar Vegeta stie demult cum sa combine cele mai bune legume si plante aromatice intr-un singur pliculet, asa ca gustul carnii condimentate si proaspat luate de pe gratar va fi mai mult decat perfect.

Daca pentru carnea de pui ingredientele din Vegeta includ ardeiul rosu dulce, curcuma sau chimenul, la mixul pentru carnea de porc isi fac simtita prezenta usturoiul, piperul alb, nucsoara. Pentru iubitorii de peste exista o combinatie de ingrediente care-i imbogatesc gustul, printre care usturoi, piper alb, morcov deshidratat, frunze uscate de patrunjel. Si ce gratar e cu adevarat delicios daca nu e insotit de o portie generoasa de cartofi prajiti, carora aroma le va fi imbogatita cu gustul telinei, morcovului, ardeiului si multor altor verdeturi.

Acum ca s-a dat startul la gratare, Chef Liviu Balint, ambasador Podravka Romania, te ajuta cu cateva trucuri de preparare a unui gratar incredibil de bun:

  • Alege gratarele cu carbuni sau lemne – gustul nu se compara cu cel dat de gratarul pe gaz.
  • Asigura-te ca ai toate ustensilele necesare pentru ca prepararea carnii sa nu devina o corvoada. Tine aproape peria pentru curatat, furculita cu coada lunga, clestele si stropitoarea cu apa.
  • Scoate carnea din frigider/congelator cu cel putin 30 minute inainte de a o pune pe gratar. Vei petrece mai putin timp asteptand prepararea ei.
  • Asezoneaza corect carnea cu condimente de buna calitate (noi iti recomandam Vegeta, pentru ca de peste 80 ani a facut istorie in bucatariile de pe intreg mapamondul).
  • Daca vrei sa adaugi ulei, adauga-l pe carne, nu direct pe gratar.
  • Verifica daca friptura este gata introducand in partea cea mai groasa a bucatii de carne o scobitoare din lemn sau metal. Daca este rece sau calduta, inseamna ca friptura nu s-a patruns si ca mai trebuie lasata pe gratar. Daca este incinsa, inseamna ca e gata!
  • Lasa fumul sa cuprinda carnea pentru a imbogati aroma preparatelor.

Si nu uita ca gratarul merge bine cu o portie de legume, o mana de oameni dragi si o portie zdravana de ras!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation