Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

malta, turisti romani
La această oră, Malta se află în așteptarea turiștilor români. Și românii se întreabă: de ce să mergem mai departe de Europa, de ce să plătim mai mulți bani, atunci când nu e cazul? Și, pe bună dreptate, când în Malta situația epidemiei de coronavirus este sub control, iar numărul ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
ghidul finantarii creditelor in agricultura, fgcr
Anul acesta am continuat GHIDUL FINANTĂRII CREDITELOR ÎN AGRICULTURĂ și, implicit, al garantării lor. Unul dintre cei prezenți în această secțiune este FGCR IFN, adică FONDUL DE GARANTARE AL CREDITELOR, mai pe scurt. În 2020, pentru FGCR au fost rezervate 4 (patru) pagini. Reamintim că FGCR este PARTENER TRADIȚIONAL  al catalogului de AGRICULTORI, ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, turisti romani
La această oră, Malta se află în așteptarea turiștilor români. Și românii se întreabă: de ce să mergem mai departe de Europa, de ce să plătim mai mulți bani, atunci când nu e cazul? Și, pe bună dreptate, când în Malta situația epidemiei de coronavirus este sub control, iar numărul ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

VIRAL! AMBASADA RUSIEI A DECLANȘAT PROTESTE ÎN LANȚ

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Intru-un mesaj al Ambasada Rusiei in Romania pe pagina oficiala de Facebook a acesteia, Rusia isi trasnmite “tristetea” cu privire la “huiduielile” cetatenilor romani la adresa Rusiei, in urma vidoclipului postat impreuna cu donatia de 100 de euro a Rusiei pentru achizitionarea “Cumintenia Pamantului” a lui Brancusi.

ambasada_rusiei

Ambasada Rusiei

Amintim prin aceasta cale ca in urma cu cateva zile, mai exact la inceputul saptamnii, Ambasada trimisese aceste videclip in care se arata cum Rusia Sovietica a “reconstruit Romania”, impreuna cu cateva scene din “lupta pentru independenta Europei”, dar si din “independenta Romaniei”. In sfarsit, un alt mesaj spunea ca “copiii trebuie sa cunoasca istoria adevarata”.

Acest clip a provocat un lant de reactii puternice la adresa Rusiei din partea romanilor, inclusiv proteste ale acestora. Ba chiar mai mult decat atat, cateva persoane au strans 100 de euro de la oameni si au plecat catre Ambasada cu scopul de a ii dona acesteia .

Inca o data, Ambasada Rusiei a transmis printr-un text pe Facebook ca donatia facuta Romaniei a fost numai cu “intentii bune” si ii pare rau ca “a provocat o reactie atat de controversata in societatea romana si uneori extrem de neprietenoasa cu privire la Rusia si poporul ei multinationala”.

Mesajul complet de pe Facebook al Ambasadei Rusiei:

Inca o data despre donatiile pentru achizitia operei “Cumintenia Pamantului” a lui Constantin Brancusi
Socotim drept datoria noastra sa-i informam pe cititorii site-ului si paginii noastre pe Facebook ca inca un cetatean roman care s-a prezentat ca „persoana privata care nu are nicio legatura cu institutii publice, mass-media, servicii secrete s.a.m.d.” ne a transmis 100 de euro in calitate de “gest de multumire pentru interesul manifestat fata de cultura romana”.

Aducem la cunostinta ca fara a lua in considerare motive concrete din partea acestuia si a altor cetateni romani care transmit bani la Ambasada in contextul donatiei modeste anuntate de catre noi mai devreme in campania pentru achizitia operei “Cumintenia Pamantului” a lui Constantin Brancusi, nu stim o folosire mai buna a acestor bani decat transferul acestora la fondul mentionat. Ceea ce am si facut. (Insa dorim sa atragem atentia ca pe 30 septembrie 2016 termenul acestei actiuni expira. In cazul in care banii vor fi adusi dupa aceasta data vom fi nevoiti sa-i donam pentru alte fapte filantropice.)

De asemenea, am reusit sa convertim 200 de yeni japonezi si 200 de woni sud-coreeni (aproximativ 10 lei)…
Totodata, sigur ca nu putem sa nu ne exprimam regretul ca demersul nostru umanitar bazat doar pe sentimentele prietenoase fata de Romania si poporul roman a provocat o reactie atat de controversata in societatea romana si uneori extrem de neprietenoasa cu privire la Rusia si poporul ei multinational. Ca raspuns la mana data de un prieten noi auzim de multe ori injuraturi ordinare si insulte personificate.

Intelegand sensibilitatea opiniei publice din Romania in ceea ce priveste unele capitole ale istoriei, legam acest „limbaj de ura” (language of hatred), cu o prima reactie emotionala. Apropo, un astfel de limbaj este condamnat atat in legislatia mai multor tari ale Uniunii Europene, cat si in cea a Rusiei. in acelasi timp, noi respectam dreptul romanilor la exprimarea libera a opiniei lor.

Speram, totusi, ca in Romania, ca stat care impartaseste “valorile democratice europene” vor trata cu intelegere dreptul Ambasadei si a poporului rus in general la “un punct de vedere alternativ.” Diferenta opiniei cuiva fata de cea proprie si respectarea dreptului de a exprima aceasta opinie diferita fata de cea proprie chiar este una dintre principalele semne ale pluralismului si democratiei. Cel putin in Rusia punctul de vedere alternative fata de cel oficial puteti sa-l auziti si pe posturile de televiziune, inclusiv pe cele publice, si in presa, si, desigur, in blogosfera.

In cazul in care orice pozitie chiar si cea determinata de intentii bune, dar care nu coincide cu opinia ta este respinsa imediat ca “propaganda”, atunci este dificil sa se astepte ca se va putea ajunge cu adevarat la intelegerea oponentului si, mai ales, la continuarea unui dialog productiv.
Noi suntem gata sa continuam dialogul.

Alte articole:

http://topbrands.com.ro/in-exclusivitate-o-noua-metoda-de-irigatii-subterane/

http://topbrands.com.ro/concerte-ansamblul-alexandrov-marele-cor-al-armatei-rosii/

http://topbrands.com.ro/breaking-news-de-ce-a-murit-gyuri-pascu/

http://topbrands.com.ro/breaking-news-a-murit-pacala/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation