Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

geniul unui terroir, margaux, chateau margaux
Sunt vinuri care se termină în realitate/sau nu se termină niciodată numai/și pentru ca să intre în legendă. Pentru cunoscători, de exemplu, numele CHATEAU MARGAUX sună ca o parolă. Sau ca un COD SECRET. La auzul celor două cuvinte, nu numai că salivează. Dar închid ochii. Și simt, în vălul ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Read More

VINURILE SE ÎMBUJOREAZĂ DE LA TÂRGU BUJOR

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

BUJORU
Cel mai important eveniment a avut loc, pentru stațiunea de la Târgu Bujor , la mijlocul anului. Stațiunea iese în lume cu fruntea sus, să se facă, pe cât se poate, cunoscută, adică mai cunoscută, fiindcă este, deja, la un anumit nivel, cunoscută în țară, mai ales printre oamenii  îndrăgostiți de vin.

Acum șase luni în urmă, când anul se împărțea în jumătate, se lansa brandul Crama Dealu Bujorului. Lansarea, despre care am mai amintit/scris, s-a petrecut cu ștaif, într-o locație de clasă, la CLUBUL DIPLOMATIC din BUCUREȘTI. Au onorat, în primul rând, două nume grele din branșă: ministrul Petre Daea și președintele ASAS, fost ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără.

LANSAREA A AVUT GREUTATE 🙂
În rest, au putut fi văzute persoane din crema societății: secretarul ASAS (Academia de Științe Agricole și Silvice) Mihai C. Nicolescu, dar și vicepreședinții sus-numitei instituții, Marian Bogăescu și Ioan Jelev.

S.C.D.V.V.Bujoru trebuia să-și confirme renumele de centru local de putere, într-o zonă vitivinicolă prin excelență: numai ca o idee, este îndeajuns să numărăm peste 150 proprietăți viticole, la anul de grație 1873, un pic mai târziu decât atunci, când se înfiripa, pentru prima dată, Regatul României.

350 DE HECTARE O FAC O STAȚIUNE IMPORTANTĂ DE CERCETARE-DEZVOLTARE 🙂
Acum, SCDVV Bujoru a ajuns la o suprafață de 350 hectare de viță de vie, plantate cu larg sortiment de soiuri: Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare, Fetească Albă, Șarbă, Băbească Gri.

În același timp cu prezentarea vinurilor de la Clubul Diplomatic, pe dealuri, în podișul Covurluiului, strugurii își trăgeau, în tihnă, coacerea de la soare.

ÎNCĂ O DATĂ, S-A PUNCTAT DECISIV: ECHIPA ESTE CEA CARE CONTEAZĂ
De la înființarea SCDVV Bujoru și până în ziua de azi, pe parcursul celor 30 de ani de activitate în Cercetare și Dezvoltare, a existat o colaborare și o susținere reciprocă, fapt care a permis obținerea unor rezultate remarcabile și menținerea ambelor sectoare la parametri superiori. Aceste rezultate au fost posibile prin implicarea personalului care a contribuit, în timp, la reușitele stațiunii SCDVV Bujoru.

*IMPLICARE PE TOATE PLANURILE
Pe lângă proiectele desfăşurate la nivel local şi naţional, SCDVV Bujoru se implică şi în proiecte internaţionale, în colaborare cu importante instituţii şi organizaţii din domeniul viticulturii şi vinificaţiei. Astfel de colaborări au contribuit la o mai bună reprezentare a vinurilor româneşti peste hotare şi au consolidat relaţiile profesionale dintre cercetătorii noştri ştiinţifici şi omologii lor din alte state europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation