ga('require', 'GTM-NGHVXQ6');
Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Eveniment oficial de prezentare a Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, la Teatrul Național București Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, a susținut o prezentare oficială în fața partenerilor săi pe 14 ianuarie, la Teatrul Național. La eveniment au participat circa 500 de fermieri, parteneri, reprezentanți ai autorităților, ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Eveniment oficial de prezentare a Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, la Teatrul Național București Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, a susținut o prezentare oficială în fața partenerilor săi pe 14 ianuarie, la Teatrul Național. La eveniment au participat circa 500 de fermieri, parteneri, reprezentanți ai autorităților, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ti amo, ammou-liani, ti ammouliani
Ti ammouliani :) Io ti amo, Ammouliani! Dacă am fi italieni, așa aș spune/am spune. Cu temei. Fiindcă noi chiar iubim Ammouliani. Și, dacă te-ai îndrăgostit de un loc, dacă tu chiar iubești un loc de pe Pământ, acela chiar te va atrage- și încă o va face cu mare ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

VINURILE SE ÎMBUJOREAZĂ DE LA TÂRGU BUJOR

BUJORU
Cel mai important eveniment a avut loc, pentru stațiunea de la Târgu Bujor , la mijlocul anului. Stațiunea iese în lume cu fruntea sus, să se facă, pe cât se poate, cunoscută, adică mai cunoscută, fiindcă este, deja, la un anumit nivel, cunoscută în țară, mai ales printre oamenii  îndrăgostiți de vin.

Acum șase luni în urmă, când anul se împărțea în jumătate, se lansa brandul Crama Dealu Bujorului. Lansarea, despre care am mai amintit/scris, s-a petrecut cu ștaif, într-o locație de clasă, la CLUBUL DIPLOMATIC din BUCUREȘTI. Au onorat, în primul rând, două nume grele din branșă: ministrul Petre Daea și președintele ASAS, fost ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără.

LANSAREA A AVUT GREUTATE 🙂
În rest, au putut fi văzute persoane din crema societății: secretarul ASAS (Academia de Științe Agricole și Silvice) Mihai C. Nicolescu, dar și vicepreședinții sus-numitei instituții, Marian Bogăescu și Ioan Jelev.

S.C.D.V.V.Bujoru trebuia să-și confirme renumele de centru local de putere, într-o zonă vitivinicolă prin excelență: numai ca o idee, este îndeajuns să numărăm peste 150 proprietăți viticole, la anul de grație 1873, un pic mai târziu decât atunci, când se înfiripa, pentru prima dată, Regatul României.

350 DE HECTARE O FAC O STAȚIUNE IMPORTANTĂ DE CERCETARE-DEZVOLTARE 🙂
Acum, SCDVV Bujoru a ajuns la o suprafață de 350 hectare de viță de vie, plantate cu larg sortiment de soiuri: Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare, Fetească Albă, Șarbă, Băbească Gri.

În același timp cu prezentarea vinurilor de la Clubul Diplomatic, pe dealuri, în podișul Covurluiului, strugurii își trăgeau, în tihnă, coacerea de la soare.

ÎNCĂ O DATĂ, S-A PUNCTAT DECISIV: ECHIPA ESTE CEA CARE CONTEAZĂ
De la înființarea SCDVV Bujoru și până în ziua de azi, pe parcursul celor 30 de ani de activitate în Cercetare și Dezvoltare, a existat o colaborare și o susținere reciprocă, fapt care a permis obținerea unor rezultate remarcabile și menținerea ambelor sectoare la parametri superiori. Aceste rezultate au fost posibile prin implicarea personalului care a contribuit, în timp, la reușitele stațiunii SCDVV Bujoru.

*IMPLICARE PE TOATE PLANURILE
Pe lângă proiectele desfăşurate la nivel local şi naţional, SCDVV Bujoru se implică şi în proiecte internaţionale, în colaborare cu importante instituţii şi organizaţii din domeniul viticulturii şi vinificaţiei. Astfel de colaborări au contribuit la o mai bună reprezentare a vinurilor româneşti peste hotare şi au consolidat relaţiile profesionale dintre cercetătorii noştri ştiinţifici şi omologii lor din alte state europene.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN