Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Read More

Vinurile Cramei Dealul Dorului, premiate la Vinarium – International Wine Contest 2022

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Munca viticultorilor din Silagiu a fost răsplătită din nou. Două dintre vinurile Cramei Dealul Dorului au fost premiate la Vinarium – International Wine Contest 2022, una dintre cele mai importante competiții de profil din estul Europei.

Crama din Silagiu, județul Timiș, participat cu mai multe vinuri, iar soiurile Merlot și Cabernet Sauvignon, din gama MAESTOSO, recolta anului 2019, au obținut medalia de aur. Aceasta gamă este cea mai nouă din oferta cramei și a fost creată exclusiv pentru Horeca, însă este disponibilă și în magazinul online.

De altfel, Maestoso a cucerit până acum medalii inclusiv la concursurile internaționale de vin.

„Este o adevărată bucurie când cei mai importanți specialiști din domeniu îți apreciază munca și îți confirmă că ai vinuri de calitate. Crama Dealul Dorului investește în continuare în tehnologie pentru a obține vinuri care să adune premii și recunoașteri de la specialiști și consumatori. Este foarte important ca o cramă mică să vină cu produse de calitate pentru că așltfel nu ne-am putea poziționa în piață. Și în acest an am porționat producția în vie, astfel încât la recoltă să avem struguri sănătoși, cu arome, care să fie vinificați de oamenii noștri cu zeci de ani experiență în domeniu”, a declarat Doru Husarciuc, proprietarul Cramei Dealul Dorului.

Crama Dealul Dorului cultivă pe dealurile din Silagiu cinci soiuri de viță-de-vie: Cabernet Sauvignon, Merlot, Burgund, Riesling, Muscat Ottonel.

Sunt vinuri cu care producătorii se mândesc pentru pun pasiune în tot procesul de producție. Din toată munca depusă, rezultă licori care strâng premii la concursurile internaționale, dar și multe aprecieri din partea consumatorilor.

De altfel, reprezentanții cramei sunt preocupați foarte mult de  gusturile consumatorilor de vin și au plantat încă trei soiuri: Fetească Neagră, Chardonnay și Sauvignon Blanc. Ei așteaptă să intre pe rod și să ofere o gamă de vinuri și mai diversă de cât este în prezent.

Recomandare pentru serile călduroase de vară

Vara este anotimpul vinurilor albe și rose.

Dacă pentru cina de duminică ați pregătit preparate din carne de pasăre, vă recomandăm să aveți pe masă și vinul Zodiac Riesling Italian.

Un vin strălucitor, galben lămâie cu nuanţe verzui. O aromă tipică cu note florale, note de citrice şi mere verzi. Are aciditate ridicată, fapt pentru care se poate asocia cu diverse preparate din carne alba, fructe de mare şi salate. Postgust lung, proaspăt şi persistent. Recomandat a se consuma la 12 grade Celsius.

Comments are closed.

Post Navigation