Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Un nou tip de unitate de alimentaţie publică a inceput sa prinda radacini la noi in tara, de la lansarea sa in 2017. Pe atunci, era vorba despre schimbarea/inlocuirea Ordinului președintelui ANSVSA nr. 111/2008 și facilitarea condiţiilor de funcţionare și de înregistrare sanitar-veterinară a unităţilor de tipul punctelor gastronomice locale ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

VINARTE: Vin între arte, arte între vinuri

Floare de toamnă 2017, la Han

  • Și a fost balul vinului, în luna noiembrie

Floare de toamnă. Fragilă, dar puternică. Metaforă, dar până la urmă atât de reală. În fiecare an, se regenerează și reiterează. Ca orice floare. Una din cele mai splendide sărbători ale sezonului autumnal. Și a fost lansarea oficială, cu surle, turle și trâmbițe, a celei de-a XIII-a ediții a vinului Floare de toamnă – VINARTE, 11 Noiembrie 2017.

Petrecută, ca în ultimele dăți, la Restaurantul Hanu’ lui Manuc, Bucuresti. Ceremonia l-a avut ca amfitrion pe Sergio Aurelio Faleschini, presedintele VINARTE, “cetățean italian, dar născut la Craiova, între olteni, din părinți italieni care, prin anii ’30 ai secolului (tocmai) trecut, au emigrat în România venind tocmai din frumoasa, dar – pe atunci – săraca regiune din Italia Friuli-Venezia Giulia.

la mijloc: Sergio Faleschini, presedinte VINARTE

Părinții lui au ajuns printre olteni chemați de alți italieni stabiliți pe meleaguri românești. Spuneau, în acea vreme, că în România se trăia bine, mult mai bine decât acolo, în Peninsulă. Și aici, în România, era de lucru, în special pentru constructori. Și mai spuneau, pe bună dreptate, că România acelor vremuri era „il paese della Cuccagna“, adică țara unde curge lapte și miere.” Toate țările sunt (numai) de lapte și miere, la urma urmei, atunci când le iubești.

O primă știre a fost dată, în zilele anterioare, de Claudiu Victor Gheorghiu, prezent la eveniment.

Au mai fost de față alte multe obraze subțiri, pe care nu am să le pot încape într-o timidă schiță de cronică. Spicuiesc, într-o doară: Dan Ciachir, Constantin  Dumitru, Vasile Pop Negreșteanu, Mihail Gavril, Costel Cainamisir, Gianina Badea, Lucia Pîrvu, George Badea, Florin Bosie, Emil Stanciu, Cristian Topan Diana Dumitru, Istvan Pentec – iar, alături de AMFITRON, soția și fiica.

Un cocktail spectaculos de scriitori, muzicanți și muzicieni, artiști plastici, oameni de (din) vin, jurnaliști, sommelieri, privitori, degustători și câte și mai câți. Hanul a constituit un fundal antologic, iar asta trebuie musai menționat.

In extrema dreapta: Sergio Faleschini, presedinte VINARTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation