Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

VINARTE: Vin între arte, arte între vinuri

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Floare de toamnă 2017, la Han

  • Și a fost balul vinului, în luna noiembrie

Floare de toamnă. Fragilă, dar puternică. Metaforă, dar până la urmă atât de reală. În fiecare an, se regenerează și reiterează. Ca orice floare. Una din cele mai splendide sărbători ale sezonului autumnal. Și a fost lansarea oficială, cu surle, turle și trâmbițe, a celei de-a XIII-a ediții a vinului Floare de toamnă – VINARTE, 11 Noiembrie 2017.

Petrecută, ca în ultimele dăți, la Restaurantul Hanu’ lui Manuc, Bucuresti. Ceremonia l-a avut ca amfitrion pe Sergio Aurelio Faleschini, presedintele VINARTE, “cetățean italian, dar născut la Craiova, între olteni, din părinți italieni care, prin anii ’30 ai secolului (tocmai) trecut, au emigrat în România venind tocmai din frumoasa, dar – pe atunci – săraca regiune din Italia Friuli-Venezia Giulia.

la mijloc: Sergio Faleschini, presedinte VINARTE

Părinții lui au ajuns printre olteni chemați de alți italieni stabiliți pe meleaguri românești. Spuneau, în acea vreme, că în România se trăia bine, mult mai bine decât acolo, în Peninsulă. Și aici, în România, era de lucru, în special pentru constructori. Și mai spuneau, pe bună dreptate, că România acelor vremuri era „il paese della Cuccagna“, adică țara unde curge lapte și miere.” Toate țările sunt (numai) de lapte și miere, la urma urmei, atunci când le iubești.

O primă știre a fost dată, în zilele anterioare, de Claudiu Victor Gheorghiu, prezent la eveniment.

Au mai fost de față alte multe obraze subțiri, pe care nu am să le pot încape într-o timidă schiță de cronică. Spicuiesc, într-o doară: Dan Ciachir, Constantin  Dumitru, Vasile Pop Negreșteanu, Mihail Gavril, Costel Cainamisir, Gianina Badea, Lucia Pîrvu, George Badea, Florin Bosie, Emil Stanciu, Cristian Topan Diana Dumitru, Istvan Pentec – iar, alături de AMFITRON, soția și fiica.

Un cocktail spectaculos de scriitori, muzicanți și muzicieni, artiști plastici, oameni de (din) vin, jurnaliști, sommelieri, privitori, degustători și câte și mai câți. Hanul a constituit un fundal antologic, iar asta trebuie musai menționat.

In extrema dreapta: Sergio Faleschini, presedinte VINARTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation