Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pentru ca sarabatorile pascale sunt in apropiere, ne-am gandit sa scriem un articol in care sa va atentioanm cu privire la posibilele alimente pe care le puteti consuma si cele pe care nu, avand in vedere si dezlegarile la anumite alimente, anuntate de Biserica Romana. Unele dintre aceste alimente de ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Un sistem digestiv sănătos în 3 pași

Un sistem digestiv sănătos în 3 pași

 

Sistemul digestiv influențează anumiți factori vitali pentru organism precum greutatea corporală, imunitatea și reglarea metabolismului și de aceea este foarte important să-i menținem sănătatea și buna funcționare. Medicii specialiști consideră că dieta este esențială atunci când vine vorba despre o digestie sănătoasă, iar alimentele și lichidele bogate în fibre, omega 3 sau cele care conțin probiotice sunt alegerile care ne scapă de probleme.

Consumul de pește îmbunătățește digestia

Datorită conținutului de omega 3, un compus lipidic necesar pentru sănătatea organismului,  meniul bazat pe pește este foarte eficient împotriva problemelor digestive. Omega 3 se găsește  în carnea de somon, păstrăv, hering sau ton, însă există și alte alimente bogate în acești acizi grași pe care le putem include în dieta zilnică: nucile, salata verde, soia și spirulina.

Berea, un posibil aliat împotriva problemelor digestive

Un studiu realizat de către Institutul de Cercetare Medicală în Nutriție, parte a celebrei Universități Cambridge, a demonstrat că berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv datorită fibrelor solubile pe care le conține. Astfel, o cantitate de 300 ml de bere poate conține până la un gram de fibre solubile, ceea ce poate influența pozitiv tranzitul intestinal.

Este binecunoscut faptul că un consum moderat de bere poate aduce beneficii organismului. Datorită conținutul de fibre al berii, sistemul digestiv poate avea la rândul lui de profitat. Întrucât fibrele pot stimula secreția de gastrină, colecistochinină, pancreatite, enzime și acid gastric, băutura-aliment poate contribui la un tranzit intestinal corespunzător.”, a declarat Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Un sistem digestiv sănătos datorită consumului de pâine cu semințe de in

Pâine integrală cu semințe de in reprezintă o bună alegere care ajută sistemul digestiv să funcționeze corect. În plus, consumate sub formă de ulei, semințele de in au și proprietăți calmante și antiinflamatoare, fiind foarte indicate în tratarea inflamațiilor tractului digestiv.

 

Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN