Dupa cum bine stim toti o zi frumoasa incepe cu un mic dejun frumos! La diabetici este chiar si mai imporant sa manance de dimineata cum trebuie si ce trebuie, intrucat, cum bine se stie, cand dormi nivelul glucozei scade.
- Omletă din albușuri, cu spanac și roșii.
Asta datorita proteinei din albușuri care ofera energia totala pe care o cere corpul dvs.
Este si o alternativa la cei care tin cura de slabire. Astfel, faceti omleta din 2 albușuri, 1 lingură de lapte degresat, spanac daca vreti și roșii tocate sau suc de roșii fără altele in plus. Numai o lingurita de ulei sa puneti, totusi, cand faceti omleta.
Iarutul e si el o idee alaturi de acest mic dejun recomandat
- Orz
orzul este cam singurul aliment din categoria cerealelor care este permisa diabeticilor. Daca il inmuiati de dimineață în apă ori il lasati sa se hidrateze intreaga noapte, va permite mai usoara fierberea ei.
- O felie de pâine prăjită cu omletă clasică
Faceti omleta în tigaie cu suprafață neaderentă și mai puneti peste ea o felie de pâine integrală, prăjită, alaturi de cateva legume ca: ardei gras, ardei roșu sau o roșie ori un castravete merg de minune.
- Migdale și fructe
Daca ati sti cat de importante sunt! Migdalele ajută mai ales in cazul celor cu diabetul de tip 2.
- Sucurile nutritive
Aici veti avea nevoie de un blender, in care veti pune: mere, căpșuni, fructe de pădure, spanac, lapte de migdale, iaurt degresat, castraveți. Desigur ca puteti opta si pentru un smoothie cu nuci, semințe de chia sau de in, pentru mai multe fibre.
- Pâine integrală
Este important sa mancati paine, dar cu mare grija pentru ca nu aveti voie in cantitati prea mari. Puteti sa o consumati singura sau alaturi de salată verde, roșii, brânză de vaci, castraveți ori spanac.
- Ovăz
Acesta are foarte multe fibre solubile, care ajuta la calibrarea nivelului glicemic.
Ovăzul contine foarte mult: acid folic, potasiu și Omega 3.
Recent Comments