Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Țuica de prune și ultimele descoperiri din lumea științifică

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un studiu american arata ca, daca tuica de prune este consumata rezonabil, atunci aceasta poate proteja inima și poate chiar rezolva anumite afectiuni legate de stomac și bila.

Da, mai pe scurt, puteti sa o tratati ca un adevarat medicament, intrucat asta si dovedesc analizele biochimiștilor americani, care au argumentat că: daca se bea nu mai mult de 30 de mililitri pe zi, aceasta poate scadea riscul de aparitie a bolilor de inimă, de stomac și a problemelor la bilă, de altfel, foarte intalnita in randul romanilor.

De fapt, explicatia stiintifca este ca o enzimă, aflata si în cactusul Karroll viridis enoae, se afla în cantități de 8 ori mai mari în țuica de prune.

„Această substanță are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transportă sângele către inimă și este prezentă în peste o sută de medicamente naturiste cu rol în prevenirea aterosclerozei și, implicit, a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de țuică de prună poate substitui însă cu succes acest tratament, la un preț mult mai mic”, spune Marius Radu, cercetător în cadrul Academiei Române.

  • Ajuta anemicii și rezolva constipația

Niste oameni de stiinta germani au descoperit 6 feluri de substanțe care hrănesc celulele roșii ale sângelui și care apar cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. In ciuda faptului ca are foarte mult fier, tuica nu ar trebui sa fie inclusa oricum in dieta anemicilor, ci adecvat tipului de mancare consumat.

De asemenea, regleaza si funcțiile hepatice, datorita conținutului de vitamine A, B, C, D1 și D2, nedegradabile termic și ușor de absorbit de corp. Băutura este buna si pentru dischinzeii biliare, disfuncții ale ficatului din cauza unei proaste irigari cu sânge a acestuia sau chiar constipație.

Plum brandy or schnapps with fresh and tasty plum

Pentru a fi cel mai bine asimilata, ar trebui consumata ca aperitiv cu 10-15 minute înainte de servirea mesei de prânz, nu de dimineata (cum facem noi, va rog eu frumos!), pentru că ajuta asimiliarea nutrienților din alimente. Fara, deci, alte bauturi alcoolice la masa respectiva.

„Țuica face parte din categoria băuturilor distilate, iar noi ne ferim să le recomandăm pe acestea. Aveam un profesor în facultate care era adeptul unei cantități mici de țuică, înainte de masă, a la long, însă nu văd ce efecte ar avea o băutură care conține apă și extarctul acela din prună. Există studii care spun că alcoolul în cantități mici scad probabilitatea de boli cardiovasculare, însă acestea sunt discutabile. În plus, percepția oamenilor asupra cantității este diferită”, este de părere nutriționistul Corina Zugravu.

  • „Subțiază” sângele și activează neuronii

Acesta fluidifica sângele, prevenind, deci, crearea unor noi cheaguri de sânge, avand un efect bun asupra neuronilor și poate creste capacitatea de memorare. De asemenea, un consum rezonabil in cazul celor peste 60 de ani ameliorează capacitățile cognitive și reduce riscul de demență și Alzheimer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation