Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Read More

Trucuri alimentare care-ți vor schimba viața!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Stiti si voi acel sentiment cand incerci sa cureti coaja oului si o iei cu tot cu albus, din greseala? E iritant, de fiecare data! Desi, propriu-zis, cojile au calciu si alte proprietati necesare corpului, nu se recomanda consumarea lor in cantitati mari. Motivul pentru care e asa complicata curatarea acestui aliment este datorita prospetimii lui.

Specialistii au dovedit ca, pentru fiert, oul perfect ar trebui sa fie vechi undeva intre o saptamana si 10 zile. In perioada mentionata, alimentul este mai alcalin si faciliteaza curatarea lui. Ouale proaspete sunt , pe de alta parte, mai acide, ceea ce face dificila orice operatiune.

Bicarbonatul de sodiu este o modalitate usoara de a face mai alcalin oul si, in acest fel, de a-l curata mai usor.

Alte trucuri, despre aceeasi tema:

  • O modalitate usoara de a verifica daca a expirat sau nu oul este de a-l pune in apa. Daca se scufunda usor pe orizontala atunci e proaspat. Daca se scufunda pe verticala, atunci inseamna ca e bun de fiert. Daca ramane la suprafata, e invechi.
  • Pentru a nu se mai crapa coaja, poti incerca sa-l incalzesti cu putina apa inainte de a-l introduce la fiert. De fapt, acea diferenta de temperatura dintre cea de la frigider si cea din apa in care urmeaza sa clocoteasca face probleme. Cel mai bine e sa le lasi pe masa ca sa preia temperatura camerei.
  • Ca sa faaci oua tari, le lasi la rece si apoi le pui direct la fiert.
  • Invers, desigur, daca vrei sa obtii efectul celalalt, adica daca vrei ou maole (caci sunt numai 2 tipuri de oameni pe lumea aceasta!). Il tii in apa fierbinte la fund pentru cam 3 min.
  • Este important sa nu fie lasate parti din ou in afara apei, caci nu se vor fierbe uniform.
  • Dupa ce le scoti de la fiert, e bine sa le treci prin apa rece ca sa facilitezi curatarea coajei.
  • In cazul in care doresti omleta sub coaja, e recomandat sa agiti oul inainte de fierbere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation