Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Un nou tip de unitate de alimentaţie publică a inceput sa prinda radacini la noi in tara, de la lansarea sa in 2017. Pe atunci, era vorba despre schimbarea/inlocuirea Ordinului președintelui ANSVSA nr. 111/2008 și facilitarea condiţiilor de funcţionare și de înregistrare sanitar-veterinară a unităţilor de tipul punctelor gastronomice locale ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

TOT adevărul despre alimentele din România!

Un studiu realizat de francezi pe o perioada de 7 ani de zile şi in cadrul careia au participat 44.000 de persoane demostreaza ca majoritatea alimentelor pe care le consumam zi de zi, redus timpul nostru de cu apeoximativ 14%.

Incepem cu un exemplu clasic: pâinea coaptă din aluat congelat sau parizerul sunt printre cele mai nocive alimente pentru corpul nostru. Dupa cum arata si cercetatorii din alimentatie produsele de azi au fost lipsite aproape total de orice compus nutritiv natural, ceea ce, desigur, conduce la cresterea ratei mortalitatii.

Conservele de carne, produsele de panificație congelate şi anumite mezeluri sunt printre produsele care fac parte din categoria numita ultraprocesate si se regasesc, de multe ori, in masa romanilor.

Problema cu alimentele procesate si ultraprocesate se afla la baza societatii noastre, la modul in care lumea moderna functioneaza: muncim atat de mult si suntem atat de prinsi in lumea noastra de zi cu zi, incat nu mai avem timp sau chef sa preparam noi insine mancarea:

„Nu am încotro. Nu e ca şi cum există opţiunea numărul 1 şi numărul 2, care e mai bună. Sunt conştient că speranţa de viaţa o să fie mult mai mică faţă de cea a generaţiilor precedente, dar astea sunt condiţiile”, ne spune parerea o persoana.

Cativa se mai uita pe etichete inainte sa cumpere produsele:

„Conţin cele mai multe grăsimi hidrogenate, carbohidraţi simpli şi pe acelea încerc să le evit”, ne explica un consumator.

Alimentele ultraprocesate sunt acele alimente care sufera numeroase etape de preparare. Sa zicem, de pilda, ca ne referim la parizer, care, mai intai, trebuie mărunţit, apoi uscat, fiert şi afumat pentru a fi scos la vanzare. Problema principala este ca, pe masura ce produsul respectiv sufera mai multe transformari, valoarea nutritiva a acestuia scade:

„Dacă nu avem vitaminele, organismul se îmbolnăveşte, iar vitaminele se distrug la temperaturi de peste 70 de grade şi noi trebuie să le luam de undeva şi nu le putem lua decât din alimente care sunt în stare crudă sau mai puţin procesate”, explica Nastasia Belc, de la Institutul pentru Bioresurse Alimentare .

In incercarea nebuna a producatorilor de a-si face produsele cat mai cumparate de consumatori si cat mai placute la gust, acestia pun foarte mult zahar in alimente, precum si o tona de aditivi alimentari si grăsimi hidrogenate, ne anunta experţii:

„Boala cardiovasculară, diabetul, obezitatea, cresc de trigliceridele, colesterol, caria dentară în special la copii, toate acestea sunt boli extrem de grave şi de la vârste mici începând cu aceste boli şi expuşi la aceste boli, la fel, risc de boli degenerative de la vârste foarte mici. Aceste alimente ultraprocesate ucid uşor”, spune Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation