Fainarea la vita de vie
Dupa o perioada mai mult ploioasa, iata ca meteorologii anunta ca urmeaza zile fara precipitatii, moment oportun pentru a efectua tratamente fitosanitare la legume, pomi si vita de vie, fie preventiv sau daca observati semne de boala. Asa ca, daca sesizati simptome de fainare, fuzarioza, verticilioza, septorioza, antracnoza, exista solutia eficienta: tratamente cu fungicidul TOPSIN 500 SC. Cunoscut si apreciat de multi fermieri, este important de mentionat ca acest fungicid il gasiti in portofoliul de produse al companiei ALCEDO. Se precizeaza ca TOPSIN 500 SC are actiune fungicida, de contact si sistemica, fiind absorbit de plante prin frunze si radacini. De asemenea, are un foarte bun efect preventiv si curativ fata de un spectru larg de agenti fitopatogeni care provoaca boli ale plantelor, cu infectie de suprafata si sistemica. Referitor la compatibilitate, va spunem ca se poate aplica in amestec cu alte produse fungicide si/sau insecticide, cu exceptia celor alcaline, precum si cu fertilizanti foliari (MICROFERT-U, MICROFERT-Zn si cei din gama FOLIMAX – recomandarile vor fi in functie de cultura, faza de vegetatie si scopul dorit).
Despre bolile pe care le combate, dar si dozele omologate trebuie retinut ca:
– in cazul aparitiei fuzariozei, verticiliozei, septoriozei, antracnozei, in culturile de tomate, castraveti, ardeisau vinete, folositi o concentratie de 0,07%-0,14%;
– la pepenii verzi si galbeni, in concentratie de 0,07%-0,14%;
– la vita de vie, pentru fainare puteti sa stropiti cuTOPSIN 500 SC, in doza de 1,5 l/ha in 1.000 l/apa;
– la mar si par se poate folosi in concentratie de 0,14% impotriva rapanului, fainarii, patarii albe a frunzelor si patarii brune a frunzelor.
Desi, in news-ul de astazi vorbim despre culturile de legume, plantatiile de pomi si vita de vie, va reamintim ca acest fungicid se foloseste si pentru cereale paioase, rapita si floarea-soarelui.
Pentru cei interesati de acest produs, puteti sa intrati pe site-ul http://www.alcedoltd.ro/produse/
Alte articole pe aceeasi tema:
http://agricult.ro/2016/05/17/sectorul-zootehnic-aprobarea-schemelor-de-plati-din-agricultura/
http://agricult.ro/2016/06/07/de-ce-cultivarea-topinamburului-este-o-idee-de-afacere-profitabila/
http://agricult.ro/2016/05/17/sectorul-zootehnic-aprobarea-schemelor-de-plati-din-agricultura/
http://agricult.ro/2016/05/22/cate-plati-au-fost-efectuate-catre-femieri-de-apia/
Recent Comments