Pentru că încă suntem în timpul verii și cu siguranță toată lumea înfulecă câteva felii de pepene, ne-a, gândit să te convingem – poate – să guști și câteva felii de pepene galben. Știm deja că marea majoritatea a românilor preferă pepenele verde. Dar v-ați gândit vreodată la ce beneficii are pepenele galben?
În primul rând că pepenele galben – ca o primă diferență esențială de cel verde – face parte din familia cucurbitaceae, iar acest lucru îl face o legumă, deci nici pe departe fruct. Mai mult, deși este dulce, nu îngrașă, pentrucă are puține calorii. Am notat în trecere câteva dintre beneficiile sale dintr-un rticol pe care l-am citit într-o publicație franceză.
- 1. Sănătate pentru ochi și piele
Face parte din alimentele cu cel mai mult beta-caroten, cum sunt morcovi, mango și caise. Beta-carotenul e preschimbat în vitamina A de organismul nostru și este un foarte puternic antioxidant, mai ales că protejează retina și îmbunătățește vederea nocturnă. În același timp, protejează pielea noastră.
- 2. Te protejează împotrivă artritei
Tot beta-caroten este substanta activă care ne protejează împotriva artriei inflamatorii.
- 3. Reduce riscul de cancer – dovedit prin studii științifice
- 4. Scade retenția de apă
Acesta este foarte bun contra diareei. Conține multe săruri minerale, potasiu (300 mg per 100 g) și calciu (20mg / 100g). Faptul că este plin de potasiu ajută la eliminarea excesului de apă și previne umflarea legată de retenția de apă în țesuturi.
- 5. Scade hipertensiunea
Sodiul duce foarte des la hipertensiune și, deci, pepenele galben îți poate reduce șansele de a fi diagnosticat cu o astfel de boală. Jumătate din pepene galben mic este 20% din cantitatea recomandată zilnic pentru potasiu.
Recent Comments